Undervisere 2017

På Brønderslev bliver du undervist 6-8 timer hver dag af professionelle forfattere. De guider og vejleder dig i forhold til det, du selv skriver. Her kan du læse om forfatterne og de andre, der er tilknyttet forfatterskolen.

 

Nina Sahl

Børnelitteratur og noveller (begynderhold)

Nogle forfattere har en særlig genre eller en målgruppe, de skriver mest til. Jeg skriver mest til børn – i alle genrer. Og en lille smule til voksne.

Hver gang, der er noget jeg vil vide, eller der en historie, jeg har lyst til at fortælle, så skriver jeg en bog om det. På den måde er jeg blevet forfatter til indtil videre 36 bøger om alt muligt. Fagbøger, børnebøger, voksenbøger og undervisningsmaterialer.

Hvis du vil, kan du finde mig på facebook – Nina Sahl – eller på min hjemmeside, som hedder www.ninasahl.dk – her kan du læse mere om mig og mine bøger. Du er også velkommen til at skrive til mig, hvis du har spørgsmål – min mail er post@ninasahl.dk.

Jeg glæder mig til at møde jer alle sammen og have en vild, dyb, sjov og kreativ uge på Brønderslev Forfatterskole!

Kærligste hilsner fra mig

 

Caroline Ørsum

Noveller - Young Adult

Jeg har skrevet historier, lige siden jeg lærte mig selv at læse og sætte bogstaver sammen til ord som 4-5-årig ved at forsvinde ind i en verden af Anders And-blade. Senere begyndte jeg at støvsuge mit lokale bibliotek for realistiske romaner for unge, indtil der ikke var flere tilbage, jeg ikke havde læst, og det var på cirka det her tidspunkt, jeg begyndte at skrive min første realistiske roman for unge. Den roman blev så bare ikke helt god nok til at blive udgivet, selv om jeg sendte den rundt til en masse forlag. Men i 2009, da jeg var 24 år, lykkedes det mig at få udgivet min første bog: Ungdomsromanen ”Hovedet i skyerne”, og siden har jeg skrevet i alt 12 bøger for unge – indtil videre!

Jeg skriver realistiske romaner, fordi det er det, jeg selv elsker at læse (jeg har aldrig fået læst Harry Potter ... så er det sagt, puha, det lettede!), og fordi jeg er vildt fascineret af alle de smukke og mærkelige og umulige måder, vi mennesker handler og behandler hinanden på. I romaner og noveller er alt altid sat lidt mere på spidsen end i virkelighedens verden. Men jeg kan godt lide at skrive realisme, der faktisk føles realistisk – og det er også noget af det, jeg kommer til at lægge vægt på i undervisningen: At vi sammen træner ikke kun vores fantasi, men også vores øjne og ører, så vi bliver gode til at ramme en realistisk fornemmelse og tone i teksterne.

Jeg er altid i gang med at skrive på nye historier og er tit i gang med flere projekter af gangen. Jeg kan også virkelig godt lide at undervise og har undervist på mange workshops og forfatterskoler for unge.

Når jeg underviser, opfatter jeg det som min fedeste og fornemste opgave at være en, der kan både inspirere dig til at komme i gang og hjælpe dig med tips, forslag og idéer, når du går i stå eller støder ind i problemer undervejs i skrivningen – for det gør man jo simpelthen bare nogle gange. Også som udgiven forfatter. Jeg ved, hvordan det er at være bidt af en historie, så man bare er nødt skrive den færdig for at se, hvordan det ender, og glæder mig til en uge, hvor vi sammen skal sprede masser af god skriveenergi.

Om mig og mine udgivelser:

Jeg har fået udgivet i alt 12 bøger for børn og unge – bl.a. har jeg været med til at skrive ungdomskrimiserien Genstart (2009-2011) og står bag YA-romanerne ”Den første freak på månen” (2013) og ”Kære dumme døde Vik” (2015).

Du kan læse mere om mig og mine bøger på min hjemmeside www.carolineoersum.dk.

 

Sanne Munk Jensen

Noveller - Young Adult (fortsætterhold)

Lige siden, jeg var barn, har jeg været en sucker for de store, realistiske dramaer. Græske tragedier. Samtlige lidelseshistorier fra serien Virkelighedens Verden. Christiane F. Farven Lilla. Leonora Christine, Sixten Sparre og Elvira Madigan. Alt, hvad der kunne krybe ind under huden på mig og kradse i min sjæl og for en stund løfte mig ud af min egen knapt så dramatiske virkelighed. I dag bor jeg i København og med helt uhyggelig præcision lige oven i det sted, hvor Christian den Syvendes livlæge hans kone Caroline Mathildes elsker J. F. Struensee i sin tid fik sat sit afhuggede hoved og parterede krop på hjul og stejle. Tilfælde, siger du? Det gør jeg sådan set også, men ikke desto mindre passer sammentræffet perfekt i mit eget selvbillede.

Jeg har siden min debut i 2002 udelukkende skrevet realisme simpelthen fordi, det er den genre, som flår allermest i mig som forfatter, og som flytter mig mest som læser. Den gode historie, som bevæger mig, og som sætter noget i gang i mig. Mine udgivelser spænder fra coming-of-age historier som ”Arangutang” og ”En dag skinner solen også på en hunds røv” til tragiske kærlighedsdramaer som ”Dig og mig ved daggry”, men fælles for dem alle er, at de handler om unge mennesker, som er en målgruppe, jeg har en enormt stor forkærlighed, omsorg og respekt for. Jeg er derfor også super glad for, at det både er inden for den realistiske genre og netop et ungt menneske som dig, jeg får lov til at undervise på Brønderslev Forfatterskole til sommer.

 

Nicole Boyle Rødtnes

Fantasy (yngste elever)

På holdet bliver du undervist af Nicole Boyle Rødtnes. Nicole har altid brændt for fantasy. Som barn havde hun svært ved at lære at læse, men bøger af Tamora Pierce og Lene Kaaberbøl viste hende at bøger kunne være meget mere end kedeligt skolearbejde. De kunne åbne op for helt nye verdener og universer. Som 13-årig begyndte Nicole at skrive på sin første bog også inden for fantasy-genren. I dag har Nicole skrevet over 40 bøger herunder serierne Elverskud, Ilttyv og Skeletter i skabet, og selvom hun arbejder i mange genrer, er det altid fantasy-genren, hun vender tilbage til.

På holdet kommer du også til at møde Bjarke Schjødt Larsen fra Skrivekrampe.dk. Bjarke står bag flere romaner og noveller. Han er ekspert i plot- og historieopbygning og har beskæftiget sig med fantasy i flere novellesamlinger. Sammen glæder Nicole og Bjarke sig til at give jer en fantastisk uge.

Nicoles hjemmeside: http://www.nicoleboyleroedtnes.dk/

Nicoles Facebook: https://www.facebook.com/NicoleBoyleRoedtnes.dk/

Bjarkes hjemmeside: https://www.bjarkeschjødtlarsen.dk

Bjarkes blog: https://www.skrivekrampe.dk

Bjarkes Facebook: https://www.facebook.com/bslforfatter/?fref=ts

 

Cecilie Eken

Fantasy (ældste elever)

Som barn og ung var jeg rigtig glad for at læse og skrive og at blive forfatter var en hemmelig drøm, som jeg dog ikke turde tale for højt om. Hvis nogen spurgte til mine fremtidsplaner, skulle jeg være journalist, for jeg havde svært ved åbent at tilstå min kærlighed til drager, sværdkamp og fantastiske fortællinger generelt. Det ville andre nok ikke tage seriøst, tænkte jeg. Alligevel – og heldigvis – vandt glæden ved at skrive fantasy over alle forbehold, og jeg var 23 år, da jeg fik min første roman udgivet. Siden da har jeg både skrevet billedbøger, teaterstykker og en lang række romaner bl.a. Kongebarnet, Sikkas fortælling, Sølvblomt, Valravnen og serierne om Den Sorte Safir og Det Levende Sværd. Jeg skriver mest i den fantastiske genre, men har også skrevet enkelte realistiske værker. Se mere på www.cecilieeken.dk. Jeg har også en officiel Facebook-side, hvor man kan følge med i, hvad jeg går rundt og laver og interesserer mig for.

 

Peter Dyreborg

Poetry Slam

Jeg bryster mig af, at jeg ikke er lærer, men kunstner. Og dét kan man tydeligt mærke på min undervisning, hvor jeg lægger meget mere vægt på engagement og inspiration, både hos mig selv og hos eleverne, frem for om alt nu foregår pædagogisk korrekt. Jeg tror på, at den lige vej er kedelig, mens den skæve vej fører én hen til sjovere og mere lærerige steder. Og samtidig gør jeg en dyd ud af, at behandle mine elever som ligeværdige, hvor vi alle hjælper hinanden med at lære så meget som muligt, og i sidste ende lave et godt poetry slam show i fællesskab.

Peter Dyreborg, født 1976 i Frederikshavn, i dag bosat i København. Digter og spoken word performer, tidligere dansk mester i poetry slam.

Har udgivet seks bøger, hvoraf den mest kendte er digtsamlingen “Bestseller” fra 2003, som var den første danske skønlitterære bog finansieret af reklamer. Bogen blev trykt i et rekordstort førsteoplag, og alle eksemplarer blev foræret gratis væk.

Som spoken word performer var han med til de allerførste poetry slams i Danmark i 1998, og siden har han optrådt over hele landet, lige fra gågaden i Frederikshavn til Gamle Scene på Det Kongelige Teater. Han har desuden optrådt i Sverige, Norge, Tyskland, England, Frankrig m.fl.

Derudover er han underviser i og arrangør af spoken word og poetry slam. Han laver arrangementer i hele Danmark, men også i andre lande, primært sammen med hans skandinaviske og tyske samarbejdspartnere.

www.PoetrySlam.dk

www.facebook.dk/PoetrySlamDK

https://www.facebook.com/peterdyreborgfan

www.instagram.com/peterdyreborg

www.PeterDyreborg.dk

 

 

 

Louise Eltved Krogsgård

Jeg er koordinator for Brønderslev Forfatterskole og tager mig af al praktisk planlægning. Derfor er det mig, I skal kontakte, hvis I har spørgsmål angående kurset. Til daglig arbejder jeg som udviklingskonsulent på Brønderslev Bibliotek, hvor jeg primært arbejder med kulturelle projekter i bredeste forstand. Jeg er uddannet cand. mag fra Aalborg universitet i læring og forandringsprocesser og har en baggrund som underviser på SOSU Nord. Jeg administerer Forfatterskolens hjemmesiden og facebooksiden, og håber I vil følge med begge steder.

Jeg har overtaget Forfatterskolen efter dets opfinder Inger Aarup-Kristensen, som startede ideen og har udviklet Brønderslev Forfatterskole til det den er i dag, Inger  nu på efterløn men stadig mentor for Forfatterskolens arbejde.

Spørgsmål samt ansøgninger stiles til louise.eltved.krogsgaard@99454545.dk Følg os på facebook