Formidlingskuffert hjerneekspeditionen

"Hjerneekspeditionen" lærer 3-6 årige børn at tænke som forskere. Sammen med forskermaskotten Milo og hans ven dronen Dino kan daginstitutioner og biblioteker tage på ekspedition ind i den menneskelige hjerne.

Børnehaveprogrammet præsenteres af forskermaskotten Milo, der sammen med sin lille nysgerrige ven dronen Duno stiller spørgsmål og søger nye videnskabelige svar. De to vil tage børnene med på en rejse ind i naturvidenskabens verden.

Formålet med børnehaveprogrammet er at give børn indsigt i naturvidenskabelig forskning og lære dem at tænke som forskere og at lære dem om forskningens metode. Materialet er tilrettelagt på en kreativ og lærerig måde, der tager udgangspunkt i børnene selv og deres egen hverdag. Aktiviteterne understøtter daginstitutionernes styrkede læreplanstemaer.

Sammen med Milo og Duno tager I på en ekspedition til menneskets hjerne. Her skal I undersøge, hvad en hjerne egentlig er, hvordan den fungerer, og hvad det er, vi bruger hjernen til. Gennem en rejse rundt til forskellige dele af dette fantastiske organ bliver I præsenteret for landskaberne i hjernens opbygning og vidderne i dens funktioner. På rejsen bliver I guidet gennem aktiviteter, der kredser om spørgsmål som: Har du nogensinde tænkt over, hvad hjernen er opbygget af? Hvordan vi kan se, hvad andre føler? Hvad der sker, når vi bliver bange?

Formidlingskufferten rummer en vifte af forskellige aktiviteter om vores hjerne såsom:

- Sange og danse
- Spil, hvor I snyder eller tester hjernen
- Krea-aktiviteter med modellervoks og stempler.

Børnehaveprogrammet er udviklet i et samarbejde mellem Københavns Kommune, Børne- og Ungdomsforvaltningen, Centralbibliotekernes Børne- og Ungetovholdernetværk og Forskningens Døgn. Kufferterne kan reserveres herunder med jeres lånerkort. God fornøjelse.