Læs bogen og se tv-serien

Lige nu er der rig mulighed for at få sit litterære fix på tv. Bøger bliver nemlig til tv-serier som aldrig før, og der er stof til mange timer på langs i de mørke vintermåneder. Vi lister her nogle af de bedste og mest aktuelle tv-serier, der er baseret på en bog.

My Brilliant Friend

I denne italienske tv-serie bliver vi bragt tilbage til det forunderlige og hæsblæsende italienske miljø, som vi kender fra Elena Ferrantes blændende Napoli-romaner. Tv-serien ligner bogserien til forveksling, men den manglende nyskabelse er ikke et problem. I sit langsomme tempo giver serien nemlig i stedet mulighed for virkelig at fornemme den armod og frustration, som bøgerne emmer af. Der findes indtil videre to sæsoner, som kan streames på HBO Nordic.

Beartown

Beartown (eller Björnstad) er en svensk serie baseret på Fredrik Backmans fænomenale roman "Bjørneby". En pige voldtages, men hvad vejer tungest – hensynet til pigen eller hensynet til byens stolthed, ishockeyklubben? Første sæson ligger tilgængelig på HBO Nordic.

Normale mennesker

Dramaserien "Normale mennesker" bygger på Sally Rooneys prisbelønnede succesroman af samme navn om det komplicerede forhold mellem to unge. Vi befinder os i Irland, hvor Marianne og Connell kæmper for at overvinde deres egne forbehold og fordomme. Det er en utrolig fængende serie, og første sæson kan ses på DR TV.

Sommerdahl

Tv-serien Sommerdahl, som netop har fået premiere på TV 2 Charlie, handler om politiefterforskeren Dan Sommerdahl, som opklarer forbrydelser i Helsingør. Serien er baseret på Anna Grues krimiserie om Dan Sommerdahl, og det er Peter Mygind, der har hovedrollen. Serien kan streames på TV 2 Play.

His Dark Materials

Philip Pullmans fantasyserie om Det gyldne kompas er før blevet forsøgt levendegjort til skærm. Filmen fra 2007 med Nicole Kidman i en af hovedrollerne fik aldrig den succes, som man havde håbet på, og filmserien blev ikke færdiggjort. Nu gør HBO forsøget igen, men denne gang får bøgerne nyt liv som tv-serie. Serien kan streames på HBO Nordic.

The Outsider

Med et bagkatalog som Stephen Kings er det næsten uundgåeligt at støde på diverse tv-adaptioner af hans romaner. Rigtig mange af hans historier har fået liv som film eller tv-serie, og lige nu er det tv-serien "The Outsider", du kan læne dig tilbage og nyde. Den er baseret på bogen "Outsideren" og skildrer efterforskningen af mordet på en ung dreng og de gådefulde kræfter, som er på spil i sagen. Serien kan streames på HBO Nordic.

Artiklen er skrevet af litteraturformidler Gitte Winneche og oprindeligt udgivet 24. november 2020.

Materialer