Projekter

Bookflix

Den aktuelle læseundersøgelse, ”Børns læsning 2017”, dokumenterer at majoriteten af unges mediepræferencer bevæger sig i retning af streamingtjenester, spil samt chat, og også hos pigerne, som ellers har haft en relativt høj andel af læsere, sporer man nu en nedadgående tendens, til fordel for især de socciale medier.

Læsefamilier

En familie bruger i snit 8 timer om ugen sammen. 7 ud af 10 familier siger, at de bruger den tid foran TV. Digitale medier fylder mere og børn savner nærvær i familien. Projektet giver læsning som svar på det manglende nærvær.

Læseheste

Et projekt om at skabe læselyst blandt børn ved at tage afsæt i en fælles interesse; heste! Projektet samarbejder med Hjallerup Skole og Hjallerup Rideklub.

Ny Nordisk

Ny Nordisk er et litterært projekt med fokus på dannelse og identitet set i et prisme af nordisk litteratur - hvad betyder det at vokse op der, hvor vi gør? og hvad får vi med os som en litterær og identitetsskabende rygsæk?

RO(man)TID

Projektets målgruppe er ’Den travle familie’ og ’Hverdagsdanskeren’, som selv udtrykker en vanskelighed med at finde tid til læsning i hverdagen. Denne udfordring vil de nævnte biblioteker i den kommende tid udvikle konkrete metoder til at møde.

Sprogsporet

Centralbibliotekerne igangsætter et nationalt indsatsområde med temaet ”Sprog & Læsning” med det interne formål at styrke og skabe opmærksomhed om bibliotekernes læseindsats for 0–6 årige børn over en 3-årig periode. Ambitionen er at få alle folkebiblioteker med, udvikle koncepter og etablere partnerskaber, så indsatsen når bredt ud og opnår national impact.

Sprogstart

Projektet ”Sprogstart – Bibliotekernes indsats for børnehavebørn”  ønsker at udvikle et koncept for, hvordan bibliotekerne via et bevidst, målrettet og systematisk forløb, kan påvirke børns sprogfærdigheder i alderen 3-5 år.