Bøger

Her kan du se, og købe, bøgerne fra Brønderslev Forfatterskole

Prisen for bøgerne er 75 kr. pr. stk (+ 50 kr. i porto), og kan købes ved at kontakte Brønderslev Bibliotek: bibliotek@99454545.dk.

Alle bøger er udgivet med støtte fra vores sponsorer

Brønderslev Forfatterskole 2017

Teksterne er skrevet af de unge selv under kyndig vejledning fra professionelle forfattere og er opdelt efter hold. Bogen er en samlet antologi og byder derfor på tekster i meget forskellige genrer. Den er opdelt under hver sin titel. Titlen har holdet selv valgt.

”Bland selv fantasy, 12 kr. stk” Underviser: Nicole Boyle Rødtnes. Illustrator: Thea Lorena Sinding

Titlen giver sig selv, 12 fantasifulde historier i fantastiske verdener. Nicole har på kyndig vis vejledt eleverne med gæstelærer Bjarke Schjødt Larsen til at udvikle magisk sprog og unikke historier.

”Sværd og kondisko” Underviser Cecilie Eken. Illustrator: pernille E

Cecilie Eken samlede de ældste elever i fantasy, og ugen bød på drømmerejser og inspiration fra alle sanser. Der blev skrevet ud fra billeder og med spændene plots og fantasifulde karakterer.

”Trist smiley” Underviser Nina Sahl. Illustrator: Asta Holm

På Nina Sahls hold var kage drivkraften mod de gode historier, og selv om stemningen var høj er mange af emnerne blevet eftertænksomme og alvorlige, og derfor er titlen også blevet det. Holdet har arbejdet med noveller og børnelitteratur og har haft nogle af skolens yngste elever. Holdet byder på tænksomme historier.

Tænk på et 12-tal

“TÆNK PÅ ET 12-TAL” Underviser: Peter Dyreborg. Illustrator: Helene Jakobsen

Poetry Slam er en konkurrence på ord, og traditionen tro bliver bogens titel valgt af vinderens, sådan er det selvfølgelig også i år. Holdet har udfordret klicheerne og igen i år skabt fortalt hverdagspoesi fra det de unge har allermest på hjertet.

”Os, der er udenfor” Underviser: Caroline Ørsum. Illustrator: Helene Julius

Caroline Ørsum har haft et hold med fokus på Young Adult, den nye genre på Brønderslev Forfatterskole. Holdet har arbejdet med de realistiske historier, som formidler den virkelighed, de unge ser. Det er til tider de barske historier, men også med meget nerve, som giver håb.

”Noget nyt på vej” Underviser: Sanne Munk Jensen. Illustrator: pernille E

Sanne Munk Jensen har vejledt årets fortsætterhold, og også her er Young Adult genren i centrum. Det er helt tæt på kernen i det moderne ungdomsliv og tæt på, hvordan livet også kan være. Temaerne vil være letgenkendelige fra den litteratur, som også præger ungdomslitteraturen lige nu, og her kan du læse knivskarpe noveller i samme stil.

Brønderslev Forfatterskole 2016

 

alt-det-jeg-holder-allermest-af

"Alt det, jeg holder allermest af" - novellesamling

  • "Hele vejen rundt", novelleholdet for de yngste elever 
  • "Mellem linjerne", novelleholdet for de ældste elever
  • "Alt dét, jeg holder allermest af", begynderholdet i poetry slam
  • "Du spørger hvordan jeg har det", fortsætterholdet i poetry slam
  • "Fantastiske verdener", noveller og romanuddrag fra fantasyholdet  

Denne bog er, som titlen beskriver, alt det unge, i alderen 13-20 år fra Brønderslev Forfatterskole, holder allermest af; nemlig at skrive. Histotierne er samlet fra holdet 2016, hvor 75 unge - under kyndig vejledning af professionelle forfatterre, har skrevet teksterne i denne bog. 

Vinderen af poetry slam begynderholdet 2016, Klara Nørrekær Lund:

Oplev poetry slammerne fra begynderholdet på Brønderslev Forfatterskole 2016 her

 

Vinderen af poetry slam fortsætterholdet 2016, Louise Ladegaard:

Oplev poetry slammerne fra fortsætterholdet på Brønderslev Forfatterskole 2016 her

 

fra-ønskebrønden

"Fra Ønskebrønden" - historier for børn fortalt og illustreret af unge 

Fra Ønskebrønden er en oplæsningsbog for børn i alderen 5-10 år, men kan begejstre i alle aldersgrupper. Som titlen siger, er bogen samlet af inderlige ønsker fra 13 unge, der har været på børnelitteraturholdet ved Brønderslev Forfatterskole 2016.

 

_______________________________________

 

Brønderslev Forfatterskole 2015

 

råkost_2015

"RåKost & Hård Kost" - novellesamling

  • RåKost, 33 noveller fra novelleholdet, herunder 7 filmiske noveller og manuskripter
  • Hård Kost, 13 noveller fra novellehold - fortsætter 

RåKost og Hård Kost samler noveller skrevet af unge til unge, men som kan nydes af alle med passion for den gode historie 

 

folk_de_kigger_bare

"Folk, de kigger bare"

  • 12 digte, Poetry slam 

"Poetry slam er en konkurrence i oplæsing af digte. Og med digte menes både digte, prosa, andre tekster, sange, rap, improvisation m.v., og gerne en blanding, eller noget, der befinder sig et finurligt sted midtimellem. (...) En poetry slam-tekst er oftest kendetegnet ved, at den først og fremmest skal opleves som oplæsning og performance. Man kan sagtens læse et slam på skrift, men i mange tilfælde er det som at læse et teaterstykke: Det gør sig bedst på scenen.", uddrag fra forordet skrevet af underviser i poetry slam, Peter Dyreborg.

Vinderen af poetry slam 2015, Ida Elisabeth Agerkvist:

Oplev de andre poetry slammere fra Brønderslev Forfatterskole 2015 her

 

bagsædet_2015