Forfatterskolen

”Den mest efterspurgte forfatterskole i landet ligger i Brønderslev Kommune”

Covid-19 Information

Kære alle Brønderslev Forfatterskole unge

Vi har som I har set åbnet for ansøgningen til 2020, og det er fordi vi i den grad tror på, at det er muligt at vi kan mødes til sommer og afholde verdens bedste Brønderslev Forfatterskole.

Vi er dog helt opmærksomme på alle myndighedernes udmeldinger angående Covid-19. Vi er indstillet på, at vi SELVFØLGELIG overholder alle bestemmelser og guidelines for overholdelse af regler om hygiejne og samvær. Det vil vi løbende lave planer omkring, og så snart vi ved mere, så ved du det også.

Så send din ansøgning som du plejer, selv i denne mærkelige situation, jeg lover jeg vil gøre alt for at vi kan lykkes, men også alt for at vi kan mødes sikkert.

I ved, jeg synes I er guld

Kærlige (på afstand) kram
Louise

- Sådan lød det i DR-programmet 21 søndag , da emnet Unges forfatterdrøm, var på programmet.

Hvert år siden skolens start i 2004 har interessen været så stor, at mere end hundrede danske unge har fået afslag.  Derfor er antallet af pladser til sommerkurset i Brønderslev nu udvidet.

I sommerferien afholder Brønderslev Forfatterskole kurser for elever i alderen 13 -  20 år. Alle hold kan ansøges af både begyndere og viderekommende. Vi skriver på facebook, når der åbnes for ansøgninger.

Kurserne  er støttet af de tre ministerier bag "Læselystkampagnen" samt Brønderslev Kommune, Region Nordjylland og Kulturaftale Nordjylland. Eleverne betaler 2500 kr. til dækning af kost og logi. Undervisning m.m. er gratis. Der ansøges om optagelse via en ansøgelsesportal, hvor du kan prioritere hvilket kursus, du helst vil optages på.

På forfatterskolen for unge undervises der 6-8 timer dagligt af professionelle forfattere. Herefter arrangeres forskellige aktiviteter med det formål at få rystet de unge sammen. Formålet med kurset er selvfølgelig at vejlede de unge talenter, så de bliver endnu bedre til at skrive, men også at danne netværk mellem unge med samme interesse. Ansøgningen åbnes i april og lukker først i maj. Følg os på facebook, hvor vi straks fortæller, når portalen er åben for ansøgninger.

Det er en stor glæde for arrangørerne, at elever fra de tidligere årgange stadig holder kontakt med hinanden flere år efter, og vi modtager en lang række mails fra elever og forældre, der fortæller hvor meget de unge har lært i løbet af blot én uge.

At udbyttet er så stort skyldes i høj grad,  at alle elever er top motiverede, så der skal ikke bruges tid på at holde ro i klassen. Underviserne er professionelle forfattere og i løbet af en uge undervises der så intenst, at kurset svarer til f.eks. et helt års kursus på aftenskole.

Alle der deltager i kurserne skriver i løbet af ugen en tekst, som efterfølgende udgives i bogform.

Bogen udsendes til skole- og folkebiblioteker i hele landet.

Brønderslev Forfatterskole