Romanhold (fortsætterhold fra 17 år)

ved Sanne Munk Jensen

På romanholdet når du selvfølgelig ikke at skrive en hel roman. Det afgørende vil heller ikke være, at du når at skrive så meget så muligt, men til gengæld er det min ambition, at du i løbet af ugen får så meget styr på idéudvikling, struktur, dramaturgi, karakteropbygning og sproglig tone, at du føler dig klædt på og ikke mindst inspireret til faktisk at arbejde videre med romanen selv. Der vil være ”håndværksmæssig” undervisning og inspirations- og skriveøvelser både individuelt og i grupper for at vi ad alle mulige indgange og omveje kan nærme os et afsæt for det, der kunne være lige præcis den roman, du har lyst til at skrive – og så vil vi naturligvis også arbejde både konkret og mentalt med, hvordan du med så stort et format og over så lang en fase fastholder en fokus og en tro på historien.

Du vil komme til at arbejde særligt koncentreret omkring en bestemt passage af romanen, som du i løbet af ugen selv udvælger, og som skal udgøre dit bidrag til den antologi, som sidenhen vil blive trykt. Du er naturligvis mere end velkommen til at møde op med idéer og tanker, som du allerede har gjort dig omkring en potentiel roman, men det er ikke meningen, at du i løbet af ugen skal arbejde på en roman, som du allerede skriver eller har skrevet på.

Hvis du lover, at møde op med åbent sind og stor skrivelyst, så garanterer jeg til gengæld en sjov, inspirerende og lærerig uge,  hvor jeg vil gøre alt for at hjælpe dig rigtig godt i gang med romanformatet.

Jeg glæder mig rigtig meget til at læse din ansøgning. 

Om Sanne Munk Jensen

Lige siden, jeg var barn, har jeg været en sucker for de store, realistiske dramaer. Græske tragedier. Samtlige lidelseshistorier fra serien Virkelighedens Verden. Christiane F. Farven Lilla. Leonora Christine, Sixten Sparre og Elvira Madigan. Alt, hvad der kunne krybe ind under huden på mig og kradse i min sjæl og for en stund løfte mig ud af min egen knapt så dramatiske virkelighed. I dag bor jeg i København og med helt uhyggelig præcision lige oven i det sted, hvor Christian den Syvendes livlæge hans kone Caroline Mathildes elsker J. F. Struensee i sin tid fik sat sit afhuggede hoved og parterede krop på hjul og stejle. Tilfælde, siger du? Det gør jeg sådan set også, men ikke desto mindre passer sammentræffet perfekt i mit eget selvbillede.

Jeg har siden min debut i 2002 udelukkende skrevet realisme simpelthen fordi, det er den genre, som flår allermest i mig som forfatter, og som flytter mig mest som læser. Den gode historie, som bevæger mig, og som sætter noget i gang i mig. Mine udgivelser spænder fra coming-of-age historier som ”Arangutang” og ”En dag skinner solen også på en hunds røv” til tragiske kærlighedsdramaer som ”Dig og mig ved daggry”, men fælles for dem alle er, at de handler om unge mennesker, som er en målgruppe, jeg har en enormt stor forkærlighed, omsorg og respekt for. Jeg er derfor også super glad for, at det både er inden for den realistiske genre og netop et ungt menneske som dig, jeg får lov til at undervise på Brønderslev Forfatterskole til sommer.