Noveller Young Adult

Young Adult-holdet er for dig, der er vild med at skrive realistiske historier inspireret af al den gode Young Adult-litteratur af danske og internationale forfattere.

Vi bruger ugen på at hente inspiration fra forskellige hjørner af genren og se, om vi ikke kan aflure nogle tricks til, hvordan man f.eks. kan arbejde med sproget, historiens personer og at opbygge en handling. Vi kommer til at skrive hver eneste dag: forskellige sjove og udfordrende øvelser, der giver dig rig mulighed for at fintune dine skrive-skills og prøve kræfter med mangfoldige måder at få idéer på. Og sidst, men absolut ikke mindst får du hen mod slutningen af ugen chancen for at følge din favoritidé helt til dørs og færdiggøre en novelle, som du selvfølgelig også får konstruktiv feedback på fra både mig og de andre deltagere på holdet.
Når du rejser hjem igen, er det med masser af ny inspiration i bagagen til, hvordan man skriver stærke Young Adult-tekster!

Om Caroline Ørsum

Jeg har skrevet historier, lige siden jeg lærte mig selv at læse og sætte bogstaver sammen til ord som 4-5-årig ved at forsvinde ind i en verden af Anders And-blade. Senere begyndte jeg at støvsuge mit lokale bibliotek for realistiske romaner for unge, indtil der ikke var flere tilbage, jeg ikke havde læst, og det var på cirka det her tidspunkt, jeg begyndte at skrive min første realistiske roman for unge. Den roman blev så bare ikke helt god nok til at blive udgivet, selv om jeg sendte den rundt til en masse forlag. Men i 2009, da jeg var 24 år, lykkedes det mig at få udgivet min første bog: Ungdomsromanen ”Hovedet i skyerne”, og siden har jeg skrevet i alt 12 bøger for unge – indtil videre!

Jeg skriver realistiske romaner, fordi det er det, jeg selv elsker at læse (jeg har aldrig fået læst Harry Potter ... så er det sagt, puha, det lettede!), og fordi jeg er vildt fascineret af alle de smukke og mærkelige og umulige måder, vi mennesker handler og behandler hinanden på. I romaner og noveller er alt altid sat lidt mere på spidsen end i virkelighedens verden. Men jeg kan godt lide at skrive realisme, der faktisk føles realistisk – og det er også noget af det, jeg kommer til at lægge vægt på i undervisningen: At vi sammen træner ikke kun vores fantasi, men også vores øjne og ører, så vi bliver gode til at ramme en realistisk fornemmelse og tone i teksterne.

Jeg er altid i gang med at skrive på nye historier og er tit i gang med flere projekter af gangen. Jeg kan også virkelig godt lide at undervise og har undervist på mange workshops og forfatterskoler for unge.

Når jeg underviser, opfatter jeg det som min fedeste og fornemste opgave at være en, der kan både inspirere dig til at komme i gang og hjælpe dig med tips, forslag og idéer, når du går i stå eller støder ind i problemer undervejs i skrivningen – for det gør man jo simpelthen bare nogle gange. Også som udgiven forfatter. Jeg ved, hvordan det er at være bidt af en historie, så man bare er nødt skrive den færdig for at se, hvordan det ender, og glæder mig til en uge, hvor vi sammen skal sprede masser af god skriveenergi.

Om mig og mine udgivelser:

Jeg har fået udgivet i alt 12 bøger for børn og unge – bl.a. har jeg været med til at skrive ungdomskrimiserien Genstart (2009-2011) og står bag YA-romanerne ”Den første freak på månen” (2013) og ”Kære dumme døde Vik” (2015).

Du kan læse mere om mig og mine bøger på min hjemmeside.