Noveller Young Adult

Young Adult-holdet er for dig, der er vild med at skrive realistiske historier inspireret af al den gode Young Adult-litteratur af danske og internationale forfattere.

På Young Adult-holdet skriver vi realistiske noveller inspireret af alt det fantastiske, forfærdelige og ufattelige ved verden. Det er ikke spor vigtigt, om du normalt mest skriver fantasy, gysere, digte eller noget helt fjerde ... det eneste afgørende er, at du har lyst til at kaste dig ud i at skrive en realistisk fortælling!

Du kommer til at prøve kræfter med at arbejde med karakterer, dialoger, sprog og handling, og du får gode råd til, hvordan du kan gøre din skriveproces så sjov og så vellykket som muligt. Vi henter inspiration i skæve, smukke og opfindsomme YA-fortællinger skrevet af danske og internationale forfattere og snakker om, hvad der skal til, for at en historie føles realistisk. Og hver eneste dag skriver vi! For at få en masse forskellige idéer til at spire frem, for at afprøve skrivetips, og for at omskrive og finpudse – for det er også en vigtig del af den kreative proces og livet som forfatter.

I løbet af ugen får du muligheden for at følge den af dine idéer, som du bliver allermest forelsket i, helt til dørs. Du får masser af konstruktiv feedback og moralsk opbakning både fra Caroline og fra resten af holdet som hjælp til at få skrevet din novelle færdig.

Vi glæder os til at møde dig og alle dine gode idéer på YA-holdet!

Om Caroline Ørsum

Jeg har skrevet historier, lige siden jeg lærte mig selv at læse og sætte bogstaver sammen til ord som 4-5-årig ved at forsvinde ind i en verden af Anders And-blade. Senere begyndte jeg at støvsuge mit lokale bibliotek for realistiske romaner for unge, indtil der ikke var flere tilbage, jeg ikke havde læst, og det var på cirka det her tidspunkt, jeg begyndte at skrive min første realistiske roman for unge. Den roman blev så bare ikke helt god nok til at blive udgivet, selv om jeg sendte den rundt til en masse forlag. Men i 2009, da jeg var 24 år, lykkedes det mig at få udgivet min første bog: Ungdomsromanen ”Hovedet i skyerne”, og siden har jeg skrevet i alt 12 bøger for unge – indtil videre!

Jeg skriver realistiske romaner, fordi det er det, jeg selv elsker at læse (jeg har aldrig fået læst Harry Potter ... så er det sagt, puha, det lettede!), og fordi jeg er vildt fascineret af alle de smukke og mærkelige og umulige måder, vi mennesker handler og behandler hinanden på. I romaner og noveller er alt altid sat lidt mere på spidsen end i virkelighedens verden. Men jeg kan godt lide at skrive realisme, der faktisk føles realistisk – og det er også noget af det, jeg kommer til at lægge vægt på i undervisningen: At vi sammen træner ikke kun vores fantasi, men også vores øjne og ører, så vi bliver gode til at ramme en realistisk fornemmelse og tone i teksterne.

Jeg er altid i gang med at skrive på nye historier og er tit i gang med flere projekter af gangen. Jeg kan også virkelig godt lide at undervise og har undervist på mange workshops og forfatterskoler for unge.

Når jeg underviser, opfatter jeg det som min fedeste og fornemste opgave at være en, der kan både inspirere dig til at komme i gang og hjælpe dig med tips, forslag og idéer, når du går i stå eller støder ind i problemer undervejs i skrivningen – for det gør man jo simpelthen bare nogle gange. Også som udgiven forfatter. Jeg ved, hvordan det er at være bidt af en historie, så man bare er nødt skrive den færdig for at se, hvordan det ender, og glæder mig til en uge, hvor vi sammen skal sprede masser af god skriveenergi.

Om mig og mine udgivelser:

Jeg har fået udgivet i alt 12 bøger for børn og unge – bl.a. har jeg været med til at skrive ungdomskrimiserien Genstart (2009-2011) og står bag YA-romanerne ”Den første freak på månen” (2013) og ”Kære dumme døde Vik” (2015).

Du kan læse mere om mig og mine bøger på min hjemmeside.