Novelle - begynderhold v/ Julie Midtgaard

Et godt sted at starte

Lige meget om du brænder for novelleformatet eller bare godt kunne tænke dig at prøve kræfter med skriveprocessen fra idé til færdig fortælling, er det her holdet for dig. Vi skal se på, hvordan man skriver historier med medrivende plots, interessante karakterer og spændende twists.

Holdet giver dig redskaber, du fremover kan bruge til både små og store skriveprojekter, og når ugen er omme, vil du stå med din færdige novelle. Du kan skrive inden for lige den genre, du har lyst til, og afprøve nye, spændende skrivegreb.

Vi skal bl.a. arbejde med:

  • Skriveprocessen fra den første spæde idé (eller slet ingen idé) til en færdig, gennemredigeret novelle. Hvordan du kommer i gang med dit skriveprojekt, får styr på dine idéer og undgår at gå i stå undervejs (hvem har ikke ufærdige historier i skrivebordsskuffen?)
  • At skabe interessante karakterer på ganske få sider
  • At opfinde et helstøbt plot og formidle det i et levende sprog
  • Hvordan du selv redigerer dit første udkast af historien, så den bliver endnu bedre, og hvordan du giver og modtager feedback til og fra andre på holdet.

Der vil være oplæg fra mig og masser af skriveøvelser – og din færdige novelle bliver udgivet i en fælles antologi. Og så skal vi selvfølgelig have det sjovt med andre skriveglade i en hel uge.

Jeg håber du har lyst til at nørde med mig, jeg kan i hvert fald slet ikke vente til uge 31!

Julie Midtgaard


Om Julie Midtgaard

Jeg har altid haft en drøm om at blive forfatter. Inden jeg lærte at skrive, lavede jeg små bøger til mine yngre søskende fyldt med tegninger. Senere med ord. Til forældremøderne bad lærerne mine forældre om hjælp til at begrænse sidetallet i mine fristile. Det løste jeg ved at skrive ulæseligt småt.

Efter folkeskolen lagde jeg fortællingerne på hylden i næsten 10 år. Først i 2015 fik en novellekonkurrence mig til at genoptage skriverierne, og i dag har jeg været nomineret til Orlaprisen, vundet Mofibo Awards for Årets Ungdomsbog og Dansk Fantasys læserpris for Årets Danske Fantasybog.

Mit allerstørste ønske som forfatter er at formidle den fantastiske læseoplevelse. Den, der trækker dig ud af virkeligheden og næsten ikke er til at slippe. I dag skriver jeg primært YA fantasy. Enkelte af scenerne i min debutroman, Elementprøven, er første gang beskrevet i mine kladdehæfter fra 4. klasse.

Hele mit forfatterskab startede med novelleskrivning, og novellen kan rigtig meget – både i sig selv, men også som springbræt til de længere fortællinger. Inden for novelleformatet har jeg prøvet kræfter med alt fra fantasy til realisme, magisk realisme, historisk fiktion, voksengys og ugebladslitteratur. For dét er det fede ved novellen: Du kan få lov at eksperimentere og afprøve en masse forskellige greb og genrer.

Du kan læse mere om mig og mine skriblerier på www.juliemidtgaard.dk og du er også mere end velkommen til at kigge forbi på min Instagram @juliemidtgaard