Begynder novellehold

Et godt sted at starte!

Velkommen til en uge i skrivemagiens tegn

Elsker du at skrive og lade dig opsluge af en idé til en spændende karakter, et fascinerende univers og et medrivende plot? Men går du tit i stå og har svært ved at afslutte dine historier? Så kom og lær at skrive en novelle på en uge. Vi skal se på, hvad der kendetegner en god fortælling, og dykke ned i forfatterens værktøjskasse, så du får redskaberne til at skrive lige præcis den historie, du brænder for. Vi skal bl.a. arbejde med:

  • Børnelitteratur og novellen som genre
  • Byggestenene i den gode fortælling: person, situation, konflikt, miljø og tema
  • Hvordan du skriver en god start, midte og slutning
  • Forskellige genrer som fx realisme, fantasy og sci fi
  • Hvordan du bruger sprog (dialog og beskrivelser) som drivkraft i handlingen
  • Kreativ skrivning – skægge og skæve (skrive)øvelser

Kort sagt, skal vi prøve kræfter med alt det, der gør det sjovt, magisk og vildt fedt at skrive. Til hvert emne vil der være en kort intro og praktiske skriveøvelser, så du kan få trænet skrivemusklen. Undervejs vil vi lade os inspirere af tekster – hinandens og andre forfatteres – læse op og øve os i at give og modtage konstruktiv feedback. I løbet af ugen skal du også skrive en færdig novelle, som bliver udgivet i en fælles antologi. Så du skal være klar på at arbejde med din tekst og få og give feedback.

Om Sandra Schwartz

Jeg (f.1979) er børne- og ungdomsforfatter, foredragsholder og skriveunderviser. Jeg debuterede i 2012 som børne- og ungdomsforfatter. 30 bøger er det blevet til siden fra begynderlæsning, over let- og frilæsning til ungdom/YA. Jeg har bl.a. skrevet den populære pigeserie Et strejf af magi, den netop udkomne spændende tobogsserie Kopien 1 og 2 og YA-titlerne Sort Lucia og Forræderiske hjerter. Sidstnævnte sammen med Camilla Wandahl. I 2018 er der pt. tre bøger på vej på forlagene Carlsen, Alvilda og Alinea.

Jeg er optaget af den gode historie, der tager afsæt i den hverdag, som børnene og de unge kender, og de fantastiske universer, de drømmer om. Jeg tror på, at en god historie bygger bro mellem verdener, drøm og virkelighed – og ikke mindst mellem mennesker.

Læs mere