Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Information om modtagelse af ukrainske statsborgere i Brønderslev Kommune

11.03.22
Brønderslev Kommune er klar til at hjælpe ukrainske statsborgere. Herunder kan læse om de mest aktuelle emner.


Akutnummer – kontakt Brønderslev Kommune

Har du kendskab til ukrainske flygtninge, der akut mangler indkvartering?

Ring eller henvis til akutnummer: 9945 4405

Brug kun dette nummer, hvis der er tale om et akut behov for overnatning eller indkvartering, så vi sikrer, at ingen ringer forgæves.


Information til ukrainske statsborgere

Information til ukrainske statsborgere - Ny i Danmark og Kriseinformation.dk


Private tilbud til indkvartering af ukrainske flygtninge

Ønsker du, din forening eller virksomhed at hjælpe Brønderslev Kommune med en privat indkvarteringsmulighed til Ukrainske flygtninge, kan du sende en mail til Mona.Jensen@99454545.dk, så kommunen har mulighed for at formidle kontakten. Mailen må gerne indeholde konkrete oplysninger om boligform (størrelse, antal sovepladser, møbler m.m.)

Aktuelt er der ikke et entydigt billede på, hvilke boligformer der kan blive behov for eller behovets omfang. En indkvarteringsmulighed kan være alt fra en indflytningsklar bolig til en ejendom/bygning, der kræver indretning og/eller større omdannelse.

Hvis dit tilbud vurderes som en indkvarteringsmulighed, vil kommunen kontakte dig hurtigst muligt. Du vil under alle omstændigheder modtage en kvittering.

Din mail vil blive brugt i forbindelse med sagsbehandling efter kommunalfuldmagtsreglerne. Når vi modtager personoplysninger, er vi forpligtet til at give dig en række oplysninger, i henhold til Databeskyttelsesforordningens artikel 13 og 14.


Vil du være frivillig?

Røde Kors har etableret et callcenter for frivillige, Røde Kors Parat, hvor du som frivillig kan registrere dig og blive henvist til konkrete opgaver, når behovet opstår i dit lokalområde.

Link
 

Vil du donere tøj, legetøj, møbler og andre ting?

Hvis du ønsker at bidrage til indsamlinger til Ukraine, kan du tage kontakt til de lokale afdelinger i en af de anerkendte organisationer, f.eks. Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp.