Her arbejdes

Genform Dronninglund

05.03.19
Nød-bibliotek i Dronninglund

Slotsgade i Dronninglund skal gennem det næste stykke tid gennemgå en større forvandling som en del af projektet ”Genform Dronninglund”. Det er politikernes ønske at genskabe Slotsgade i en mere moderne udgave, og det betyder at Dronninglund Bibliotek også ombygges og samles under et tag. Det nuværende børnebibliotek er solgt og glasgangen, som lige nu forbinder børne- og voksenbiblioteket, skal rives ned. Dermed kan der skabes en ny central plads og bytorv mellem rådhuset og biblioteket, som vil blive kaldt Apotekerhaven. Her vil der kunne afholdes arrangementer, og der bliver en dejlig legeplads til børnene.

Arbejdet er gået i gang og nedrivningen af glasgangen sker fra mandag den 18. marts.  Derfor vil der blive lavet et ”nødbibliotek” i det nuværende voksenbibliotek, Slotsgade 47, og det betyder, at alle vil kunne mærke forandringerne. For at få plads til børnematerialer for de yngste, oprettes børnebibliotek i den nuværende læsesal. Der vil blive indrettet en anden hyggelig krog til avislæserne.
I forbindelse med byggeriet bliver p-pladsen ud mod Erantisvej inddraget til byggeplads, og der vil derfor kun være adgang til Biblioteket fra Slotsgade.

Følg med i ombygningen af biblioteket her>>

Projekt ”Genform Dronninglund” og nedrivningen af glasgangen ved biblioteket er starten på en længere proces, der vil strække sig hen til oktober måned. Det giver nogle udfordringer for bibliotekets brugere i Dronninglund; men det vil give biblioteket og midtbyen et kæmpe løft. 

Bibliotekets brugere kan fortsat benytte biblioteket i samme tidsrum som nu, hvor der både er betjent og ubetjent åbningstid.

Hele projektet "Genform Dronninglund" kan følges på Facebook her>>

Materialer