Danskernes yndlingsord er PYT!
Danskernes yndlingsord er PYT!

Danskernes yndlingsord er fundet. Er du ikke enig i valget, så pyt!

13.09.18
Siden den 3. september har Danmarks Biblioteker inviteret alle til at deltage i afstemningen om Danskernes yndlingsord, dvs. ord som betyder noget særligt, ord som gør glad, eftertænksom eller på anden vis betyder noget for os som mennesker.

Yndlingsord er en del af bibliotekernes kampagneuge som sætter fokus på læsning og det, der skal til for at læse, forstå og bruge sproget, nemlig ORD; hvad de kan, hvad de betyder for os, hvordan de udfordrer, gør os kede af det eller glade – og meget mere.

Forud for afstemningen har alle kunne nominere deres yndlingsord. Blandt flere end 1500 nominerede ord, blev 9 udvalgt til afstemningen, nemlig anstændig, dvæle, hæsblæsende, kissejav, krænkelsesparat, kålhøgen, lurendrejer, pyt og tak.

De 9 ord er udvalgt af en kyndig ordjury bestående af Danmarks bedste krydsordskonstruktør Hanne Marie Reffelt, formand for Dansk Forfatterforening Morten Visby samt af digter og tidligere dansk mester i poetry slam Peter Dyreborg.

Afstemningen sluttede den 12. september, og med 28 procent af alle stemmer er PYT det ord, som flest har peget på som Danskernes yndlingsord 2018.

Materialer