Læseheste

Et projekt om at skabe læselyst blandt børn ved at tage afsæt i en fælles interesse: heste. Projektet samarbejder med Hjallerup Skole og Hjallerup Rideklub.

Projektperiode: 01.01.2018 til 31.12.2019.

Projektbeskrivelse

En ny undersøgelse viser, at de børn, som før læste meget, er begyndt at læse mindre og mindre. Den tid, som børnene engang brugte på at læse, er skiftet ud med Snapchat, YouTube-klip og andre medier. Det synes vi på Brønderslev Bibliotek er ærgerligt, og det vil vi gerne gøre noget ved. Derfor har vi startet projektet Læseheste, hvor vi vil introducere børnene for spændende litteratur, der møder dem i øjenhøjde og i dét, de synes er spændende. Med andre ord: Børnene skal have læselyst.

Projektet tager udgangspunkt i børnenes fælles interesse: heste. Uanset om man selv rider eller bare elsker heste, er man velkommen. Projektet er for alle, der har lyst til at læse mere – uanset hvilket læseniveau man har.

Projektet vil dels foregå på biblioteket, rideskolen og skolen, hvor der vil være forskellige aktiviteter. Blandt andet skal børnene skrive sange og producere musikvideoer, deltage i workshops på rideskolen og lege med læsningen.

Kontaktperson: Louise Eltved Krogsgård, mail: Louise.Eltved.Krogsgaard@99454545.dk.

Læs mere om projektet her (åbner i nyt vindue).

Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.