Voksne

Vær sammen om historien: Vores beskyttede nationalsamling

HCA-billedbog-til-marie-henriques-1869-Museum-Odense
Vær med til - sammen med andre - at dykke ned i vores fælles historie. Og lad os sammen undersøge, hvordan den har formet vores fælles nutid.
Tid
16:30 - 18:00
I samarbejde med
www.historiefestival.dk
Adresse

P. N. Jensens Plads 5
9700 Brønderslev
Danmark

De kulturgenstande og kunstværker, vi betragter som særligt sjældne, bevaringsværdige eller af enestående national betydning, må ikke forlade Danmark uden en konkret tilladelse. Det er bestemt ved lov nr. 332 af 4. juni 1986 om sikring af kulturværdier i Danmark.

Siden da har Kulturministeriets Kulturværdiudvalg været med til at sikre, at sjældne og uerstattelige kulturarvsgenstande forbliver i Danmark. Men hvordan gør man det i praksis? Og hvilke genstande – og ud fra hvilke kriterier – har udvalget sørget for ikke forsvinder ud af landet?

Bliv klogere på denne del af arbejdet med at bevare vores fælles kulturarv, når vi inviterer til sæsonens første møde i Det hemmelige selskab for Historie.

Dagens møde indledes med et livestreamet oplæg af Laura Søvsø Thomasen, akademisk medarbejder ved Det Kgl. Bibliotek og sekretær i Kulturministeriets Kulturværdiudvalg. Efter oplægget taler vi sammen om det, vi netop har oplevet.

Vært: Hans Wendelboe Bøcher mail: hawhb@99454545.dk

Hvad er Det Hemmelige Selskab for Historie?

Det Hemmelige Selskab for Historie – som ikke er mere hemmeligt, end at vi gerne taler højt om det – består af mindre grupper af nysgerrige mennesker, der mødes på biblioteket – og du er inviteret til at være med! Du kan deltage i et enkelt møde, eller allerede nu melde dig til alle efterårets tre samtaler.

Hver gang indleder vi med et kort, direkte streamet, engagerende oplæg fra en historiker, forsker eller formidler fra et af Danmarks museer og samlinger. Herefter er ordet frit, men mødelederen hjælper gerne med at guide samtalen. 

Det kræver hverken mere end almindelig nysgerrighed eller viden at deltage. Og der skal ikke læses bøger eller andet på forhånd, men måske får du lyst til at læse videre bagefter. I hvert fald bliver du præsenteret for titler og links til selv at undersøge videre.   

Andre møder i Det Hemmelige Selskab for Historie:

Torsdag 24. oktober 2024 16.30 – 18.00 
Jean Hersholt – Klodshans i USA, v/ Hans Wendelboe Bøcher, foredragsholder, historiker og formidler på Brønderslev Bibliotek. Læs mere her >>

Torsdag 14. november 2024 16.30 – 18.00
Hvis du kunne spørge Grundtvig, om lige hvad du har lyst til, hvad skulle spørgsmålet så være? Om kunstig intelligens og moderne historieformidling, v/ Kåre Vedding Poulsen, redaktør i DR KBU og journalist. Læs mere her >>