Vil du give din børnebibliotekar buksevand?

Sommerens læseudfordring på Brønderslev Bibliotek er sat i gang.

Traditionen tro afholder Brønderslev Bibliotek hen over sommeren den landsdækkende læselystkampagne Sommerbogen. Fra den 10. juni til og med den 20. august inviteres børn i alderen 6-15 år til at læse en masse bøger, imens de klarer skøre læseudfordringer. For at øge læselysten og læseglæden er kampagnen bygget op om en konkurrence med en række udfordringer, som børnene skal løse, imens de læser. Børnene skal minimum læse tre bøger, og inden start skal de hente et udfordringsark på det lokale bibliotek. På arket finder de 30 læseudfordringer med varierende sværhedsgrad, hvoraf de skal løse mindst 10 af udfordringerne, for at være med i de nationale hovedpræmier. De tre hovedpræmier er at få lov til at tømme en boghandel på 5 minutter. 

I Brønderslev Kommune skruer vi lidt ekstra op for læseudfordringen. Når sommerferien er overstået, trækkes der nemlig lod blandt alle de indleverede udfordringsark. En heldig deltager på henholdsvis Brønderslev, Hjallerup og Dronninglund Bibliotek vinder nemlig en bogkurv fuld af lækre bøger. 

Kan du læse flere bøger end børnebibliotekarerne?
Husker du søjlerne, der stod placeret i udlånet på dit lokale bibliotek sidste sommer? Brønderslev Biblioteks fem børnebibliotekarer stillede en udfordring til alle kommunens børn: 

”Udfordringen går ud på, at skolebørnene i henholdsvis den østlige og vestlige del af Brønderslev Kommune skal læse mere end vi fem børnebibliotekarer tilsammen. Hvis I kan læse mere end os, så må I give os buksevand, når sommerferien er slut,” siger kulturformidler Rikke Ejlertsen.

Kommunens seje børn endte selvfølgelig med at vinde udfordringen og måtte give børnebibliotekarerne buksevand efter sommerferien. Det blev en våd men sjov dag for både børn og voksne. I år er de klar til at genoptage udfordringen og forsøge at vinde. 

Det fungerer således:
Børnene læser en masse bøger hen over sommeren, udfylder udfordringsarket fra Sommerbogen og lægger det i postkassen på det lokale bibliotek. Børnebibliotekarerne holder også styr på deres læste bøger hen over sommeren. For at visualisere, hvem der løbende har føringen, har vi valgt at opstille to stemmerør på hvert af bibliotekerne. For hver bog, der læses, bliver der lagt en bold eller et bogstav i røret – børnenes eller børnebibliotekarernes. Sidste chance for at aflevere bogsedler i postkassen er mandag den 8. august. Herefter tælles boldene/bogstaverne sammen og en vinder af vandkampslæsningen findes.

Så husk at kigge forbi det lokale bibliotek for at være med i udfordringen og vær med til at give børnebibliotekarerne buksevand efter sommerferien.
Børnebibliotekarerne står selvfølgelig klar i bibliotekernes betjente åbningstid for at guide børnene til de fede, sjove, spændende og anderledes sommerbøger, de vil elske at læse.

Vandkampene kommer til at foregå i Rhododendronparken i Brønderslev lørdag den 13. august kl. 10 og i Anlægget i Hjallerup lørdag den 13. august kl. 13.

Lad udfordringen begynde!