Stillingsopslag

12.09.23
Vi søger en bibliotekar til en fast stilling pr. 1. dec

Brønderslev Bibliotek søger en energisk, ambitiøs og initiativrig bibliotekar med særlig fokus på formidling af litteratur til voksne

Vi tilbyder

Vi kan tilbyde dig et fast job i et engageret miljø med fagligt dygtige kollegaer, hvor du får mulighed for at præge dine opgaver.

Vi er en dynamisk og inspirerende arbejdsplads, hvor alle tager ansvar og arbejder med og mod et fælles mål. Vi har fokus på at være stedet for demokrati og dannelse, hvor alle borgere har mulighed for at opleve, skabe, deltage og lære. 

Vi er organiseret i arbejdsgrupper, som samarbejder tværfagligt og på tværs af de fysiske lokationer. Du kan forvente passionerede og dedikerede kolleger. Vi forventer til gengæld en høj grad af fleksibilitet, hvor forandringer og korte deadlines er en naturlig del af hverdagen.

Brønderslev Bibliotek er kommunens største kulturinstitution med biblioteker i Brønderslev, Dronninglund og Hjallerup. Herudover kører Det Mobile Bibliotek i landområderne i hele kommunen. Vi er 23 ansatte med meget forskellige baggrunde, som arbejder sammen på kryds og tværs for at give borgerne det bedst mulige bibliotekstilbud. Brønderslev Kommune arbejder i samspil med borgerne og med værdierne ”nysgerrig, modig, fællesskabende” som afsæt for at udvikle Brønderslev Bibliotek.

Biblioteket referer til Fritids- og Kulturchefen, og er en del af Fagforvaltningen for Børn og Kultur i Brønderslev Kommune. Politisk hører biblioteket til i Fritids-, Kultur- og Turismeudvalget. 

Dine arbejdsopgaver består bl.a. af:

 • At indgå i hverdagens biblioteksbetjening, hvor du sætter en ære i at give alle god service uanset alder, interesser og livssituation
 • Materialehåndtering og -pleje samt traditionelt arbejde i ”teknisk afdeling” 
 • Struktureret arbejde med data og statistik 
 • At styrke og nytænke formidlingen af litteraturen
 • At udvikle, planlægge og aktivt deltage i aktiviteter med litteraturen i fokus

Vi søger en kollega som:

 • Har en uddannelsesmæssig baggrund som bibliotekar, cand.scient.bibl. eller har erfaring fra arbejdet på et folkebibliotek eller tilsvarende
 • Er vild med bøger og har en stærk passion og et bredt kendskab til skønlitteratur, primært indenfor voksenområdet
 • Har viden om og erfaring med bibliotekssystemet Cicero
 • Kender til biblioteksdrift og har lyst til at indgå i bibliotekets daglige driftsopgaver 
 • Kan arbejde fleksibelt og ansvarligt med blik for helheden 
 • Har lyst til og mod på, sammen med 23 kolleger med forskellige kompetencer, at være med til at udvikle Brønderslev bibliotek

Ansættelsesinformation

Stillingen er på 37 timer ugentligt med tiltrædelse 1. december 2023 eller snarest derefter. Du skal påregne ugentlige vagter til kl. 17:00 og skæve arbejdstider i forbindelse med arrangementer og andre aktiviteter samt turnus omkring fredags- og lørdagsvagter. Du vil hovedsageligt have vagt i Brønderslev og Dronninglund.

Aflønning efter gældende overenskomst efter aftale med den forhandlingsberettigede organisation.

Yderligere oplysninger

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte biblioteksleder Marianne Hundebøl, telefon 9945 4898, eller voksenbibliotekar Kirstine Grøngaard, telefon 9945 4460.

Læs mere om Brønderslev Bibliotek på www.bronderslevbib.dk og om bibliotekets strategi: Strategi | Broenderslev Bibliotek (bronderslevbib.dk). Besøg også gerne vores Facebookside.

Alle kvalificerede ansøgere - uanset køn, alder eller etnisk baggrund - opfordres til at søge stillingen.
Ved ansættelse skal straffeattest afleveres, ligesom børneattest vil blive indhentet. Det er en betingelse, at du har kørekort - og en fordel at have egen bil.

Ansøgningsfrist: fredag, d. 20. oktober kl. 12. Ansættelsessamtale  forventes afholdt 27. oktober på Brønderslev Rådhus.

Søg jobbet her (åbner i nyt vindue)