Souschef søges

10.05.22
Er du typen, der ser potentialer i andre og formår at give dem troen på sig selv?

Kan du motivere medarbejderne til at tage nye skridt og have øje for både den korte og lange bane? Trives du med at løse administrative opgaver? Tør du være modig, nysgerrig og fællesskabende i din tilgang til opgaveløsningen?
Hvis du brænder for at formidle svarene på disse spørgsmål, og du er et udviklingsorienteret kulturmenneske med talent for ledelse, så skal du søge stillingen som souschef på Brønderslev Bibliotek.
Jobbet som souschef er en nøglefunktion på Brønderslev Bibliotek. Du får her mulighed for at sætte dit præg på et af de vigtigste kulturtilbud i Brønderslev kommune. Vi er en spændende arbejdsplads, som altid er i bevægelse – her er kort fra tanke til handling. I ledergruppen er du med til at sætte retningen for fremtidens bibliotek i Brønderslev kommune.

Lidt om biblioteket:

Brønderslev Bibliotek er kommunens største kulturinstitution med biblioteker i Brønderslev, Dronninglund og Hjallerup samt Det Mobile Bibliotek, som kører i landområderne. Vi er 21 ansatte med meget forskellig baggrund, som på kryds og tværs arbejder sammen om at give borgerne det bedst mulige bibliotekstilbud.
Vi er et bibliotek med fuld blus på udvikling, der betyder, at vi hele tiden er foran med nyeste trends og tendenser, og arbejder hårdt for at være en aktiv medspiller på at løse kommunale og nationale udfordringer. Vi arbejder projektorienteret med fokus på at forbedre de muligheder, der er for at borgerne i Brønderslev Kommune får det bedste sted at leve og udvikle sig.
Ledergruppen består af bibliotekschef, souschef og udviklingskonsulent, som sammen sætter retningen for Brønderslev Biblioteks udvikling. I hverdagens driftsopgaver arbejder vi i tæt samspil med bibliotekets opgavebestemte arbejdsgrupper. Vi er en mangfoldig arbejdsplads med højt energiniveau, hvor stemningen er god, og hvor vi hver dag spiller hinanden gode. Du kan forvente gode kollegaer og høj latter på alle arbejdsdage.
Biblioteket referer til Fritids- og Kulturchefen, og er en del af Fagforvaltningen for Børn og Kultur i Brønderslev Kommune. Politisk hører biblioteket til i Fritids-, Kultur- og Turismeudvalget.  

Dine opgaver vil bl.a. være:

 • Du er stedfortræder for bibliotekschefen, sidder med i ledergruppen samt deltager i MED-udvalg, Ledernetværk ol.
 • Strategisk udvikling af biblioteket i samspil med ledergruppen fra overordnet strategi til konkrete handlinger i hverdagen. Projektarbejde er en del af vores DNA og vi arbejder kontinuerligt med udvikling gennem projektarbejde.
 • At sætte retning for vores arbejdsgrupper, som hele tiden justeres og tilpasses bibliotekets opgaver, for herigennem at sikre daglig drift og fokus i opgaveløsningen.  
 • Digitale materialer, primært ansvar for vores aftaler og styring af forbrug.
 • Du har (sammen med arbejdsgruppen) styr på bibliotekets data, dels indberetninger, statistik og nøgletal, men samtidig stort fokus på, hvordan vi kan arbejde med data (Cicero, FAKTOR, Danmarks Statistik) og inddrage disse fakta i vores udvikling af biblioteket.
 • Deltage i vagtdækningen med en ugentlig vagt samt fredag/lørdagsturnus, indimellem er der aktiviteter ud over almindelig arbejdstid på hverdage og i weekender.
 • Sammen med Systemadministrator er du ansvarlig for bibliotekets systemer fra kontrakter og daglig drift til udvikling og kontakt til leverandører.
 • Skemalægger sammen med kollega – herunder ferieplanlægning.
 • Introduktion af nye medarbejdere, kontakt til jobkonsulent, uddannelsesvejledere ol.
 • Overordnet ansvar for materiel og bygninger, herunder kontakt til pedeller, konsulenter, håndværkere.

Vi forventer, du har følgende kvalifikationer og kompetencer:

 • Du har en uddannelsesmæssig baggrund som bibliotekar, cand.mag. eller anden relevant uddannelse (på minimum bachelorniveau)
 • Du har en lederuddannelse eller ønsket om at erhverve dig en.
 • Du har kendskab til kulturområdet, gerne erfaring med biblioteksdrift.
 • Du har erfaring som projektleder eller koordinator og har erfaring med projektadministration og økonomi, og er en rutineret bruger af fx Excel
 • Du kan lide at arbejde med statistik og er nysgerrig på sammenhængen mellem tal og den virkelighed de indgår i, og arbejder organiseret og systematisk med data.
 • Du er digital dvs. at du har indsigt i trends og tendenser og tænker biblioteket på alle platforme
 • Du har stærke relationelle kompetencer og kan etablere og understøtte gode samarbejdsrelationer internt som eksternt.
 • Du har stærke kommunikative evner – både mundtligt og skriftligt.
 • Du har et godt overblik og trives i et travlt miljø, hvor du arbejder med flere opgaver på én gang, ligesom du er struktureret og kvalitetsbevidst i dit arbejde.
 • Du er strategisk tænkende og kan tænke biblioteket ind i større sammenhænge kommunalt som regionalt og nationalt.
 • Du kan samle, motivere og sætte retning for en mangfoldig personalegruppe.

Stillingen er en fast stilling på 37 timer ugentligt med start 15. august 2022 eller hurtigst muligt derefter. Der er ansøgningsfrist 1. juni kl.12. Vi forventer at afholde 1. samtalerunde 8. juni og 2. samtalerunde 21. juni.

Løn- og ansættelsesforhold sker i henhold til gældende overenskomst med Forbundet Kultur og Information eller anden relevant faglig organisation.  

Her kan du læse vores nye strategi (Link åbner i nyt vindue)
Du kan få flere oplysninger om stillingen hos bibliotekschef Bente Kristoffersen på tlf. 99454746/20970391.

Ansøg her (Link åbner i nyt vindue)