Sommerbogen

Hvert år deltager tusindvis af børn i Danmarks største læsekonkurrence for alle i alderen 6–15 år.

De Danske Børnebiblioteker inviterer endnu en gang alle børn i alderen 6-15 år til at deltage i Danmarks største læsekonkurrence, Sommerbogen 2020.

Det er nemt at deltage: Læs en masse gode bøger og vær med i konkurrencen om mange fede præmier. Sommerbogen fortsætter frem til d. 22. august 2020. Bag konkurrencen står De danske Børnebiblioteker, der arbejder hen imod Sommerbogens fornemmeste opgave – nemlig at tilbyde børn en masse spændende litteratur i den lange sommerferie. Sidste år deltog tusindvis af børn fra hele landet, der i alt lavede over 30.000 boganmeldelser og dermed var med til at slå det rekordhøje antal anmeldelser fra tidligere år.

I år bliver Sommerbogen anderledes. Kravet om boganmeldelser træder i baggrunden, og i stedet skal børnene udfordre sig selv undervejs, hvorved fokus rettes mod selve læseoplevelsen.

Børnene skal læse minimum tre bøger, og inden start skal de hente et udfordringsark på det lokale bibliotek. På arket finder man 30 læseudfordringer med varierende sværhedsgrader - Børnene skal herefter løse mindst 10 af udfordringerne for at deltage i konkurrencen (lodtrækning) om en af de tre hovedpræmier, hvor de får lov til at tømme en boghandel på 5 minutter.

På Brønderslev Bibliotek kan man også deltage i en lokal konkurrence. Her kan man hver uge deltage i lodtrækning om en boggave på bibliotekerne i Hjallerup, Dronninglund og Brønderslev. Aflever blot udfordringsarket og så trækker vi en heldig vinder hver uge i skolernes sommerferie. Rigtig god læselyst. 

Find udfordringsarket på bibliotekerne eller på Sommerbogen.dk