naturrygsæk
naturrygsæk

Naturen uge: Lån en taske med naturgrej

06.09.22
Fra den 5. september kan man låne en særlig grejtaske på Brønderslev Bibliotek. Tasken indeholder udstyr, der gør det muligt at lære om, udforske og undersøge den danske natur.

I uge 36 er det Naturens Uge, og overalt i landet bliver det markeret med offentlige naturoplevelser og friluftsaktiviteter for både børn og voksne.
Brønderslev Bibliotek deltager også i den årlige naturuge. Fra den 5. september kan man på biblioteket låne en taske med naturgrej – præcis som man kan låne en bog.
Tasken indeholder bl.a. insektsugere, lupper og en håndfuld bøger, som er fyldt med underholdning og viden om insekter, dyr og planter. Formålet med grejtasken er at give børnefamilier muligheden for at tage ud og lære om naturen på egen hånd.
Vi på Brønderslev Bibliotek er begejstrede for at kunne understøtte børns forhold til naturen.
”Vi glæder os til at være med til at skabe dejlige naturoplevelser hos børn og deres forældre, og vi håber, at familierne vil bruge grejtasken til at komme ud og opleve nogle vilde ting ude blandt alle krible-krable dyrene,” siger Jette Thorndal Madsen fra Brønderslev Bibliotek.

Naturens Uge er Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets årlige mærkedage for oplevelser i naturen. Formålet er at åbne naturen for børn og voksne og inspirere dem til at komme mere ud. Læs mere om Naturens Uge på www.naturensuge.dk