Få adgang til 6 mio. avissider

05.01.21
Nu har du chancen for at finde dine forældres bryllupsannonce eller få afkræftet den ’gode’ historie om snestormen i februar 1988, som din onkel plejer at fortælle til alle familiefesterne.

I tæt samarbejde med Copydan Tekst & Node, Dansk Journalistforbund - Medier & kommunikation, Danske Medier og Kulturministeriet åbner Det kongelige Bibliotek nu igen for online adgang hjemmefra til 67 digitaliserede aviser udgivet i perioden 1921-2002. Det drejer sig om bl.a. Aktuelt, Land og Folk, Nationaltidende, Aalborg Amtstidende, Fyns Venstreblad og mange andre. I alt mere end seks millioner avissider.

Klik her og se oversigt over de ejerløse aviser (Link åbner i nyt vindue).

Aftalen gælder kun så længe, at folkebibliotekerne er lukket ned. Det betyder, at Det kongelige Bibliotek er forpligtet til at lukke for adgangen, når folkebibliotekerne igen får lov at åbne. 

Copydan Tekst og Node repræsenterer i denne sammenhæng journalister, fotografer og andre rettighedshavere til indholdet i aviserne, for selvom avisen ikke udkommer længere, er indholdet i de udgivne aviser stadig dækket af ophavsret.

Klik her og kom direkte til Mediestream.dk (Link åbner i nyt vindue).