Læsefamilier

Skal I være en af Nordjyllands første læsefamilier?

Hverdagen er fyldt med skærme, apps og aftaler, der ligger på lur efter vores tid og stjæler os fra hinanden. En moderne familie bruger i gennemsnit 8 timer om ugen sammen. 7 ud af 10 forældre siger desuden, at den tid ikke bruges på nærvær og sociale aktiviteter, men i sofaen foran skærmen. 'Læsefamilier' er fire nordjyske bibliotekers svar til travle forældre på, hvordan man skaffer sig ekstra øjenkontakt, fællesoplevelser og nærvær med sin familie

Tyverisikring af familiestunderne
I Projektet 'Læsefamilier' går fire af nordjyllands biblioteker i front med et projekt, der skal tyverisikre familiestunderne. "Jeg har selv en travl hverdag", siger Stine bibliotekar og læsefamilie-koordinator fra Brønderslev Bibliotek, "og når man kommer træt hjem fra arbejde er det nemt ofte at dumpe ned foran skærmene"."Jeg har så tit ønsket mig, at jeg kunne stjæle noget af den spildte tid tilbage. Det føler jeg lidt, vi gør i dette projekt".

Abonnement på nærvær
Efter samme abonnementsmodel som kendes fra fødevare- og måltidskasser, abonnerer læsefamilierne hver måned på en 'kasse'. I Læsefamiliernes tilfælde er 'kassen' fuld af unikke, litterære fællesoplevelser - parat og lige til at tage ud af 'kassen', uden optøning. Indholdet i 'oplevelseskasserne' bevæger sig på tværs af hele bibliotekets tilbud - lige fra bøger, brætspil, dvd'er, musik, quizzer, krea eller invitationer til aktiviteter og specielle events ud af huset. 'Kassen' er nøje sammensat af et ekspertteam til at engagere hele familien og kan tages i doser, der let kan indarbejdes som små samlende nedslag i hverdagen. Tilbuddet er gratis og man kan abonnere på op til 6 'kasser', der hentes og afleveres på biblioteket. Selve 'kassen' er i et handy minimalistisk design, der er velegnet til transport på cyklen eller båret i hånden.  

Bliv en læsefamilie
Projektet med læsefamilierne kører fra uge 25 til året ud, og søger stadig familier i Aalborg, Hjørring, Brønderslev og Rebild kommune. Som læsefamilie bliver man en del af et aktivt netværk af andre læsende familier, der får adgang til unikke, sociale oplevelser og får coaching i at skabe de bedste læse-, hygge- og litteraturrammer for hele famillien. Der er ingen formelle krav til familiens sammensætning eller størrelse - men projektet er møntet på familier med mindst et større barn i alderen 10+. I skal oprettes som læsefamilie i den betjente åbningstid på biblioteket, hvor I får et særligt lånerkort der sikrer I må låne poserne i 6 uger så I får tid til at fordybe jer i dem.

Der er personlig betjening i Hjallerup mandag 13-17, tirsdag 10-16, torsdag 10-16 og fredag 13-16.
Der er personlig betjening i Dronninglund mandag 10-16, onsdag 10-16, torsdag 13-17, fredag 13-16.
Der er personlig betjening i Brønderslev mandag - torsdag 10-17, fredag 13-17, lørdag 10-13

Du kan ringe til Stine på 99455963 eller sende en mail til Stine.Kjaer.Christiansen@99454545.dk for at høre nærmere.

Læsefamilier er et projekt støttet af midler fra Slots- og Kulturstyrelsen med deltagelse fra Brønderslev Bibliotek, Hjørring Bibliotekerne, Rebild Bibliotekerne og Aalborg Bibliotekerne.