Danskere i verden

14.03.23
Verden er blevet mindre, og det har aldrig været nemmere, at komme fra A til B.

Tusindvis af danskere har de sidste mange år revet deres rødder op i Danmark, for at sætte nye rødder i andre dele af verden.

Fra uge 10 kan man på Brønderslev Bibliotek opleve temasamarbejdet Danskere i verden, som er et samarbejde mellem Danmarks biblioteker og DR’s nye dramadokumentarserie Danskere i verden. I serien går DR i fodsporene på danskere, der gennem årerne har udvandret, og sat deres spor i historien og litteraturen.

I den forbindelse sætter Brønderslev Bibliotek fra uge 10 til 16 fokus på slægtsforskning og danskere i verden. I bibliotekets udstilling kan du finde bøger om danskere i verden samt en skabelon til at lave dit eget stamtræ. ”Lav dit eget stamtræ” er en oplagt aktivitet for hele familien, og indeholder et unikt stamtræ og cirkler til navne, der kan klippes ud, og klistres på træet.

Alle familier er unikke, og måske er der nogle i din familie, som engang rejste ud i verden? Slægtshistorisk forening for Brønderslev-egnen (slaegtshistoriskforeningforbroenderslevegnen.dk) specialiserer sig i slægtsforskning i Vendsyssel, og er både i besiddelse af mikrokort af kirkebøger, folketællinger, skifteprotokoller og mormon-arkivet, som kan bruges til at gå på jagt i din slægt, og finde ud af om du har familiemedlemmer, der engang rejste ud i verden og slog sig ned.