Ikke decideret utilpas

Brønderslev Forfatterskole, 2020

Årets bog "Ikke decideret utilpas"

Teksterne er skrevet af de unge selv under kyndig vejledning fra professionelle forfattere og er opdelt efter hold. Bogen er en samlet antologi og byder derfor på tekster i meget forskellige genrer. Den er opdelt under hver sin titel. Titlen har holdet selv valgt. Som en fast tradition er det vinderen af årets poetry slam konkurrence, som vælger antologiens titel, og derfor er det i år Thomas, som har valgt: ”Ikke decideret utilpas”. Du kan se Thomas fremføre sit digt ved at følge QR-koden ud for hans tekst.

Novelle begynder: ”Fyrværkeri, håndjern og lyserøde kaniner!” Undervist af: Caroline Ørsum. Illustreret af: Nete Bering Sahl

Caroline Ørsum har i år haft fokus på det store håndværk, det er at skrue en god novelle sammen, og holdet har udfordret hinanden i at komme frem til de bedste plots og den mest helstøbte fortælling. Novellen er en balanceakt mellem at lukke læseren ind i et helt univers og ikke give mere end den mest nødvendige information på den korte plads.

Fantasy begynder: ”Fan-taster” Undervist af: Boris Hansen. Illustreret af: Thea Møller

Boris Hansen har haft sit første år på Brønderslev Forfatterskole og har, sammen med en flok af entusiastiske begynder fantaster, skrevet i genren fantasy. De har skrevet, bygget, diskuteret og levet deres verdner ud i undervisningen, og nu kan du så læse deres resultater her.

Fantasy forsætter: ”Dragefri zone” Undervist af Cecilie Eken. Illustreret af: Helene Julius

I år var fortsætter holdet tilegnet fantasy og blev undervist af Cecilie Eken. Her har holdet arbejdet videre med fantasygenren, og da teksterne var færdige, var de helt uden drager, deraf deres titel. Men selvfølgelig og heldigvis er teksterne ikke uden magi, den sprudler frem i alle holdets tekster.

Young Adult: ”Bag lukkede døre” Undervist af: Sanne Munk Jensen. Illustreret af: Anine Astrid Goll

Noveller der åbner døren til hemmelige historier og snørklede teenagesind, alle de historier vi gemmer væk og holder hemmelige. Det er omdrejningspunktet i Sanne Munk Jensen og årets YA-hold. Her bliver vi lukket ind og oplever magien i at dele vores historier og komme med på rejsen til de gemte fortællinger.

Essay: ”Dysfunktionelt følelsesregister” Undervist af: Zakiya Ajmi. Illustreret af: Benedikte Knorr Jensen

Essayholdet har igen i år haft fat i deres meningers mod, her blandes holdninger, viden og fortællekunst, og frem står knivskarpe tekster, som vi alle kan lære noget af. Holdet har arbejdet med at fortolke de store emner i livet ind i genren, det skaber nye vinkler og indblik i unges verdner.

Poetry Slam: ”Ikke decideret utilpas” Undervist af Peter Dyreborg og Lasse Nyholm Jensen. Illustreret af:  Helene Jakobsen

Poetry Slam holdet har igen i år samlet en række fortællinger om livets store spørgsmål. Alt fra det amerikanske valg, at være glad for sin krop, angsten for at blive voksen og alt det midt i mellem. Alle livets store følelser, og med titlen peger den netop på, at her er alle livets følelser repræsenteret. Alle tekster findes som oplæsning på YouTube, bare følg QR linket.