Der er altid noget, du kan bruge Brønderslev Bibliotek til

Vil du gerne møde din yndlingsforfatter? Mangler du et sted, hvor du kan underholde børnene på en regnvejrsdag? Har du brug for at printe, læse avisen eller arbejde på computeren en times tid? Eller vil du bare gerne låne din næste store læseoplevelse?

På Brønderslev Bibliotek kan du alt det og mere til, for biblioteket er andet og mere end bare et sted, du kan låne bøger. Alle har brug for at være noget. Og for et sted, hvor det er godt at være netop det. Et sted, hvor du føler dig velkommen, underholdt, udfordret, inkluderet, tryg og godt tilpas – et sted, hvor du trives, fordi du hører hjemme.

Sådan et sted er Brønderslev Bibliotek, og i den kommende tid vil du på bibliotekets kanaler kunne møde nogle nye videoer, som Brønderslev Bibliotek med hjælp fra lokale borgere har produceret for at vise, hvad du kan bruge biblioteket til, og hvor mange muligheder der er. Der er nemlig altid noget, du kan bruge Brønderslev Bibliotek til – du skal bare finde ud af, hvad det er.

Spot en du kender

Brønderslev Bibliotek har produceret fem videoer, som bl.a. vil blive vist på Facebook. ”Det har været et rigtigt spændende arbejde at forsøge at visualisere alle de forskellige muligheder, du har på vores biblioteker, og vi er meget taknemmelige for alle dem, der har haft lyst til at agere videomodeller,” siger litteraturformidler Gitte Winneche. Videoerne er nemlig fulde af børn og voksne fra hele kommunen, som til daglig bruger bibliotekerne i Brønderslev, Dronninglund og Hjallerup samt Det Mobile Bibliotek.

”Vi håber, at videoerne afspejler, at Brønderslev Bibliotek er et omdrejningspunkt i hverdagen – og i kommunen – og et sted, hvor der er plads til alle. Derfor har vi selvfølgelig også valgt at filme autentiske situationer med de brugere, der allerede har glæde af vores biblioteker, og vi opfordrer selvfølgelig alle i kommunen til at se videoerne og se, om de kan spotte nogen, de kender,” siger Gitte Winneche.

Alle er velkomne på Brønderslev Bibliotek

Efter nogle år præget af COVID-19 har Brønderslev Bibliotek igen åbent for besøgende som normalt, ligesom der er godt gang i aktiviteterne og arrangementerne igen. ”Vores udlån af fysiske og digitale materialer overstiger i de første måneder af 2022 faktisk tallene for 2019, som er vores sidste sammenlignelige coronafri år, og det er vi enormt glade for,” siger bibliotekschef Bente Kristoffersen. Det skyldes bl.a., at mange flere under corona har fået øjnene op for e- og især lydbøger.

Besøgsmæssigt klarer Brønderslev Bibliotek sig også flot igen, og sammenligner man Brønderslev Bibliotek med andre biblioteker i Nordjylland, lader det til, at borgerne i Brønderslev Kommune hurtigere er vendt tilbage til at besøge biblioteket end i andre kommuner. ”Men når det er sagt, så er der stadig et lille dyk i besøgstallet her i starten af 2022, når vi sammenligner med 2019. Vores håb er, at vores nye videoer kan være med til at minde vores gamle brugere om, at vi er her igen, vi har åbent, og vi står til rådighed – og så byder vi selvfølgelig også nye brugere, som måtte få øjnene op for vores mange tilbud, hjerteligt velkommen,” siger Bente Kristoffersen.

Artiklen er skrevet af Gitte Winneche, litteraturformidler ved Brønderslev Bibliotek, og oprindeligt udgivet 20. juni 2022.