Huskeliste til min huskelistes huskeliste

Brønderslev Forfatterskole 2018

Teksterne er skrevet af de unge selv under kyndig vejledning fra professionelle forfattere og er opdelt efter hold. Bogen er en samlet antologi og byder derfor på tekster i meget forskellige genrer. Den er opdelt under hver sin titel. Titlen har holdet selv valgt. Som en fast tradition er det vinderen af årets poetry slam konkurrence, som vælger antologiens titel, og vi kan derfor ikke glemme Emilie, som har valgt: ”Huskeliste til min huskelistes huskeliste”.


Novelle, begynder: ”Hverdagen på tværs” Underviser Sandra Schwartz. Illustrator Pernille E

Sandra Schwartz har lært sine elever at gå nye veje og inspireret med sin fantasi for at kunne udvikle novellerne i helt nye retninger. Holdet har arbejdet med spændende slutninger, og det kan tydeligt ses i disse tekster.

Fantasy: ”Vi opskatter fantasy” Underviser Cecilie Eken. Illustrator Thea Møller

Titlen siger det hele, fantasy leger med ordene og derfor har lidt svensk inspiration også sneget sig ind. Fantasy handler nemlig om det at kunne åbne universer, og her kræver det at der kan ses med fantasien, opfindsomheden og hjertet. Cecilie Eken har sammen med holdet gået ind i disse vilde rum, som kan læses her.

Young adult: ”Lortehistorier fra det virkelige liv” Underviser Caroline Ørsum. Illustrator Helene Julius

Caroline Ørsum har en Dan Turèll´sk kærlighed for hverdagen og det levede liv. Det giver ikke altid en lykkelig slutning og på holdet er der blevet udfordret de historier, vi ikke deler på facebook og de følelser, vi tit holder for os selv. Det bliver så måske til lorte historier, men kvaliteten og fortælleglæden fejler intet her.

Romanhold: ”Fortsættelse følger” Underviser Sanne Munk Jensen. Illustrator Benedikte Knorr Jensen

Som noget helt nyt har vi i år haft et romanhold, det har vi ikke før prøvet. Det har længe været et ønske, så derfor har Sanne Munk Jensen i år udfordret fortsætterholdet i at skrive et anslag til en roman. Derfor må vi som læsere trøste os med titlen: fortsættelse følger, for nu er alle elever sendt hjem for at gøre ideen til en hel roman.

Poetry slam: ”Huskeliste til min huskelistes huskeliste” Underviser Peter Dyreborg og Lasse Nyholm Jensen. Illustrator også til forsiden Helene Jakobsen

Poetry slam har i år været en blanding af begyndere og fortsættere og i bedste mesterlære stil har holdene lært af og med hinanden og udfoldet ord på nye finurlige måder og bekæmpet metaforer, til de gav mening på nye måder. Alle tekster findes som oplæsning på YouTube, bare følg QR linket.


god læselyst…