Den dag du vinder

Brønderslev Forfatterskole, 2019

Årets bog ”Den dag du vinder”

Teksterne er skrevet af de unge selv under kyndig vejledning fra professionelle forfattere og er opdelt efter hold. Bogen er en samlet antologi og byder derfor på tekster i meget forskellige genrer. Den er opdelt under hver sin titel. Titlen har holdet selv valgt. Som en fast tradition er det vinderen af årets poetry slam konkurrence, som vælger antologiens titel, og Clara har valgt ”Den dag jeg vinder”


Novelle, begynder: ”Lort i samfundet” Undervist af: Nina Sahl. Illustreret af: Asta Louise Holm

Nina Sahl har lært sine elever at gå nye veje og inspireret med sin fantasi for at kunne udvikle novellerne i helt nye retninger. Holdet har arbejdet med det gode plot og opbygningen af en spændende novelle.


”Fantastiske historier og hvor de findes (her)”-Fantasy Undervist af: Cecilie Eken. Illustreret af:  Helene Julius

Holdet har arbejdet med alt det fantasifulde, og det er igen i år blevet til nye verdner og spændende figurer. Det at kunne åbne universer, og her kræver det at der kan ses med fantasien, opfindsomheden og hjertet. Cecilie Eken har sammen med holdet gået ind i disse vilde rum, som kan læses her.


”YA = Yderst Adfærdsvanskelige historier” YA-begynderholdet Undervist af: Caroline Ørsum. Illustreret af: Pernille E

Young adult er hjerte-smerte, og her har Caroline Ørsum ledt holdet gennem historier fra det levede liv Det giver ikke altid en lykkelig slutning og på holdet er der blevet udfordret de historier, vi ikke deler på facebook og de følelser, vi tit holder for os selv.


”Nøglehulshistorier” YA fortsætterholdet Undervist af: Sanne Munk Jensen. Illustreret af: Thea Møller

YA-fortsætter holdet har sammen med Sanne Munk Jensen udfordret genren novelle og roman. Holdet har dermed udfordret sprog, genre og deres egen skrivestile og sproglige udvikling.

”Den dag du vinder” Poetry slam Undervist af: Peter Dyreborg og Lasse Nyholm Jensen. Illustreret af: Helene Jakobsen

Poetry slam har i år været en blanding af begyndere og fortsættere og i bedste mesterlære stil har holdene lært af og med hinanden og udfoldet ord på nye finurlige måder og bekæmpet metaforer, til de gav mening på nye måder. Alle tekster findes som oplæsning på YouTube, bare følg QR linket.


”Rutsjebanerefleksioner” Essayholdet Undervist af: Zakiya Ajmi. Illustreret af: Benedikte Knorr Jensen

Vores helt nye genre med underviser Zakiya Ajmi, som selv er tidligere elev på Brønderslev Forfatterskole, nu tilbage som underviser, og holdet har skabt nogle skønne litterære tekster med kant og holdning.


god læselyst…