Tænk på et 12-tal

Brønderslev Forfatterskole 2017

Tænk på et 12-tal

Bogen er en samlet antologi og byder derfor på tekster i meget forskellige genrer. Den er opdelt under hver sin titel. Titlen har holdet selv valgt.
Teksterne er skrevet af de unge selv under kyndig vejledning fra professionelle forfattere og er opdelt efter hold. 

Bland selv fantasy, 12 kr. stk

ved underviser Nicole Boyle Rødtnes. Illustationer af Thea Lorena Sinding

Titlen giver sig selv, 12 fantasifulde historier i fantastiske verdener. Nicole har på kyndig vis vejledt eleverne med gæstelærer Bjarke Schjødt Larsen til at udvikle magisk sprog og unikke historier.

Sværd og kondisko

ved underviser Cecilie Eken. Illustrationer af Pernille E

Cecilie Eken samlede de ældste elever i fantasy, og ugen bød på drømmerejser og inspiration fra alle sanser. Der blev skrevet ud fra billeder og med spændene plots og fantasifulde karakterer.

Trist Smiley

ved underviser Nina Sahl. Illustrationer af Asta Holm

På Nina Sahls hold var kage drivkraften mod de gode historier, og selv om stemningen var høj er mange af emnerne blevet eftertænksomme og alvorlige, og derfor er titlen også blevet det. Holdet har arbejdet med noveller og børnelitteratur og har haft nogle af skolens yngste elever. Holdet byder på tænksomme historier.

Tænk på et 12-tal

ved underviser Peter Dyrborg. Illustrationer af Helene Jakobsen

Poetry Slam er en konkurrence på ord, og traditionen tro bliver bogens titel valgt af vinderens, sådan er det selvfølgelig også i år. Holdet har udfordret klicheerne og igen i år skabt fortalt hverdagspoesi fra det de unge har allermest på hjertet.

Os, der er udenfor

ved underviser Caroline Ørsum. Illustrationer af Helene Julius

Caroline Ørsum har haft et hold med fokus på Young Adult, den nye genre på Brønderslev Forfatterskole. Holdet har arbejdet med de realistiske historier, som formidler den virkelighed, de unge ser. Det er til tider de barske historier, men også med meget nerve, som giver håb.

Noget nyt er på vej

ved underviser Sanne Munk Jensen. Illustrationer af Pernille E

Sanne Munk Jensen har vejledt årets fortsætterhold, og også her er Young Adult genren i centrum. Det er helt tæt på kernen i det moderne ungdomsliv og tæt på, hvordan livet også kan være. Temaerne vil være letgenkendelige fra den litteratur, som også præger ungdomslitteraturen lige nu, og her kan du læse knivskarpe noveller i samme stil.