Essayhold v/ Ditte Wiese

Er du rasende? Lykkelig? Begejstret? Forvirret? Så skriv et essay!

Om essayholdet:

Gør klar til at prøve. Essay kommer oprindeligt fra fransk og betyder afprøve. Og det er lige det du skal: du skal prøve kræfter med den stærkeste teksttype, som er baseret på nysgerrighed, vilje, de store spørgsmål og de små tekster. Kort sagt: All the feels.

Vi skal prøve virkemidler af og teste sanser. Prøve at få hver en sætning til at sitre og hvert et budskab til at slå hårdt. Vi skal helt sikkert lave en masse fejl og vi skal uden tvivl blive endnu bedre. Især til at afprøve.

På kurset skal vi sammen:

· Finde vores og din vej i essayet

· Skrive, tænke, prøve. Gentage.

· Øve virkemidler og vælge ord med omhu.

· Give og modtage konstruktiv feedback.

· Arbejde med din tekst, så dit budskab står skarpt og tydeligt

Og du skal skrive et essay, som bliver udgivet i en bog.

Om mig:

Jeg ved ikke noget bedre end at dykke ned i ordene, både andres og mine egne. Blive væk, lade mig opsluge og mærke dem. Og det har jeg levet af og for hele mit liv. Både med egne tekster og som skribent og kommunikatør for andre, blandt andet for UNESCO Verdensarv med den vigtigste historie for menneskeheden: dengang et meteor slog ned og udryddede dinosaurerne for 66 millioner år siden.

I lidt mindre skala har jeg udgivet YA-romanerne Provinspis og Og så drukner jeg … på Danmarks største børne-ungeforlag, Carlsen. Sidstnævnte roman vandt Mofibo Awards 2020 for bedste ungdomsbog, blev nummer tre ved Læsernes Bogpris og er netop indstillet til IBBY Outstanding Books for Young People with Disabilities.

Når jeg ikke skriver bøger og manuskripter underviser jeg blandt andet unge forfatterspirer på Stevns Bibliotekerne og voksne forfatterspirer på forskellige skrivehold.