Poetry Slam

Poetry slam - begyndere og fortsættere Undervisere Peter Dyreborg og Lasse Nyholm Jensen

Har du lyst til at lege med digte, poesi og finurlige tekster?

Uanset om du er nybegynder eller erfaren med poetry slam, eller midtimellem, så er dette holdet for dig.

Poetry slam er en konkurrence i mundtlig fremførelse af litteratur i bred forstand, så vi skal selvfølgelig skrive poesi, men også alle mulige andre tekster, som måske ikke lige kan passe i en bestemt kasse. Det må gerne være sjovt, men det må også gerne være alvorligt. Og det hele må gerne være for sjov, men hvis du gerne vil gøre oprør og ændre verden, hjælper vi også med det.

Og selvfølgelig skal du øve dig i at læse op og optræde med dine tekster, så hvis du har erfaring med dette eller teater og lignende, så er det godt. Men… hvis du ikke er så god til at stille dig frem foran andre, har vi også en masse tips og tricks til hvordan du kan blive bedre til dette. Og vi kan også hjælpe med fx nervøsitet og det meste andet.

Altsammen i sjove og kreative og hyggelige rammer. Og ja, du får masser af nye slam-venner.

Sådan skriver du en god ansøgning til poetry slam-holdet:

Vedlæg én eller flere gode tekster, som du selv har skrevet, men det behøver ikke være digte eller “slam”. Og hvis du har en film med dig selv, hvor du optræder, liggende på fx YouTube, giv os gerne linket, men du behøver ikke.

Skriv en halv til en hel A4-side, hvor du fortæller os hvorfor du søger ind på poetry slam-holdet. Husk på, at vi både optager begyndere og fortsættere, så du må gerne kende en masse til slam og have set slam mange gange, og måske endda have optrådt til slam, måske endda vundet i slam. Men du må også gerne være helt grøn og ny og bare nysgerrige. Dét, som vi lægger mest vægt på, er, at du har lyst til at lære noget nyt. Og ja, at du er nysgerrig.

Måske er det en god idé, inden du skriver din ansøgning, at du ser nogle YouYube-klip med nogle af de tidligere elever på poetry slam på Brønderslev Forfatterskole. Måske ikke, fx hvis du allerede ved hvordan det foregår, når eleverne fra slam-holdet afslutter undervisningen med at optræde for de andre elever på skolen.

Og ja, du må også meget gerne vedhæfte et vellignende foto til din ansøgning.

PS: Du kan finde meget mere info om poetry slam på www.PoetrySlam.dk (Åbner i nyt vindue)

Og på poetry slam-holdet bliver du undervist af:

Peter Dyreborg er dansk poetry slams grand old man, og han har været aktiv poetry slammer siden det kom til Danmark i 1999. Han vandt DM i poetry slam i 2008, og har i 2019 udgivet en fagbog om slam. Og så er han en fabelagtig underviser, der altid får det bedste frem i slam-eleverne ud fra metoden: Konstruktiv kritik + ros og mere ros og endnu mere ros + slik og kage.

Lasse Nyholm Jensen har vundet DM i poetry slam i både 2015 og 2017, og han er én af de absolut bedste poetry slammere i Danmark. Han har en gudsbenådet humor, men han er også en skarp samfundskritiker, der vil forandre verden med sine tekster. Og hans undervisning er ligesom Peters baseret på konstruktiv kritik + ros og mere ros og endnu mere ros + slik og kage.