Lån og reserveringer

Bestemmelser om udlån, aflevering og fornyelser

Lånetid

Lånetiden er 4 uger eller 14 dage.

Ved helligdage, eller perioder hvor Det Mobile Bibliotek ikke kører, kan lånetiden være længere. 
Af udlånskvitteringen fremgår det altid, hvornår hvert enkelt lån skal afleveres. Du har selv ansvaret for at afleverer inden lånetiden udløber. 

Hvis der ikke er reserveringer på det lånte, kan det genlånes indtil 3 gange. Lån kan fornys ved personlig henvendelse, pr. telefon eller via internettet (hertil kræves pinkode). Bemærk: Lån kan ikke fornys tidligere end 7 dage før afleveringsdato.

Biblioteket påtager sig intet ansvar for skader, der er opstået på lånerens eget maskinel eller programmel i forbindelse med benyttelsen af lånte materialer.

Bestilling af materiale via internettet

Der er mulighed for at reservere/bestille materialer i bibliotekets base via internettet.
Dette kræver, at du er oprettet som bruger på biblioteket og har en pinkode.

Du oprettes som bruger ved personlig henvendelse på biblioteket - husk at medbringe gyldig legitimation.
Materialer, som ikke findes på bibliotekerne i Brønderslev Kommune kan søges og reserveres via den landsdækkende biblioteksbase www.bibliotek.dk

SMS og mail: hurtig besked fra biblioteket

Oplys mail-adresse eller mobil-nr. – så får du besked om hjemkommet materiale. Du får også besked 2 dage før, du skal aflevere lånt materiale. BEMÆRK dog, at du altid selv har ansvaret for at afleverer til tiden - uanset om du modtager en påmindelse eller ej. Vi tager ikke ansvar for indstillinger af spamfilter, mails der forsvinder, fejlsendte SMSer, problemer med telefonnettet, begrænsninger i telefonabonnementer eller ligende.
Du kan altid bede om ikke længere at modtage sms eller email fra os - ved personlig hendvendelse. 

Registrering af lån

Alle lån registreres i bibliotekets database, men lånene slettes, så snart materialet er afleveret. Lånerregistret er i overensstemmelse med gældende registerforskrifter. Der opbevares ikke data om afsluttede lån eller materialehistorik mere end 14 dage tilbage.
OBS! Bibliotekets ansatte har tavshedspligt.

Reservering

Hvis det materiale, du søger, ikke findes på hylderne, kan det reserveres. Biblioteket sender en meddelelse, når det reserverede materiale er hjemkommet. Du kan få besked via alm. post, e-mail eller sms.