Sprogsporet

Sprogstartsposerne tager udgangspunkt i billedbøger med forskellige temaer, og gennem leg med sproget får børn og deres voksne i dagtilbuddet rig mulighed for bl.a. at tale om farver, følelser og tal

Bibliotekernes Sprogspor vil med Sprogstart 1-3 år og Sprogstart 3-6 år give børn i dagpleje/vuggestue og børnehave gode muligheder for at styrke deres sprogforståelse og sprogbrug gennem fælles litteraturoplevelser. En fælles litteraturoplevelse kan skabe gode rammer for fordybelse og etablering af fælles opmærksomhed. En fælles læseoplevelse, som giver mulighed for en meningsskabende samtale – både mellem barn og voksen og børnene imellem. Den fælles litteraturoplevelse kan åbne for børns glæde ved sprog og læsning. At styrke børns glæde ved sprog og læsning er ganske afgørende, da sprog og læsning er indgangen til kultur, sociale fællesskaber og viden. Det gør læsning til den mest afgørende færdighed i forhold til videre læring hos både børn, unge og voksne. 

www.sprogsporet.dk kan du finde meget mere viden om sprogstimulering (link åbner i nyt vindue). Der er f.eks, et forældrespor der kan være oplagte at afprøve mens børnene har sprogstart i deres institution (link åbner i nyt vindue). 

Materialerne kan lånes af dagplejere, private børnepassere samt pædagoger i vuggestuer og børnehaver. Ønsker du at låne en kasse - kontakt da børnebibliotekar Stine Kjær Christiansen (åbner i nyt vindue).