Bogen kommer

Bogen kommer til dig, hvis du ikke kan komme på biblioteket.

Alle, der bor i Brønderslev Kommune, som på grund af sygdom, handicap eller alder ikke selv har mulighed for at komme på biblioteket, kan få bøger og andre biblioteksmaterialer bragt til døren. Der er mulighed for at deltage i ordningen, uanset om du bor hjemme eller på institution. Bogen kommer-servicen er gratis for borgere i kommunen.

Biblioteket tilbyder lån af alle typer materialer – bøger, lydbøger, bøger med stor skrift, tidsskrifter & blade, film, musik m.m. Du snakker med bibliotekaren om dine ønsker og interesser, og herudfra pakkes materialerne.

For at der altid kan være nye materialer med ud, skal du som Bogen kommer-bruger give tilladelse til, at vi opbevarer oplysninger om, hvilke materialer du tidligere har lånt. Persondataloven giver biblioteket tilladelse til at gemme disse oplysninger i op til fem år. Oplysningerne slettes, når servicen/ordningen ophører.

Bogen kommer betyder, at bibliotekets chauffør hver sjette uge leverer poserne med materialer direkte på bopælsadressen. Tidspunkt for levering er kendt forinden, og datoen for næste besøg leveres sammen med poserne.

Der er mulighed for at blive fast tilknyttet denne service eller deltage i en kortere periode.

Vil du vide mere om Bogen kommer, kan du/din familie/plejepersonalet kontakte biblioteket i dit lokalområde eller bibliotekets kontaktperson:

Dorthe Gaarboe, dorthe.gaardboe@99454545.dk tlf. 9945 5551

For borgere med synshandicap

Har du eller en pårørende et synshandicap, kan personen med fordel blive indmeldt i Nota Bibliotek. Nota Bibliotek er nationalbiblioteket for mennesker med læsevanskeligheder.

Når du er meldt ind som bruger på Nota Bibliotek, kan du downloade lydbøger, e-bøger, bøger på punktskrift og punktnoder. Vi har også aviser og blade. Enkelte brugergrupper har også mulighed for at bestille en lydbog på cd. Når du gør det, vil du modtage cd'en med posten inden for et par dage. Hverken lydbøgerne eller andre af Nota-materialerne skal returneres. Det er gratis at være indmeldt på Nota Bibliotek, men for at blive meldt ind skal du have et dokumenteret syns- eller læsehandicap.

Du kan læse mere og tilmelde dig på Nota her (åbner i nyt vindue).