Om dette arrangement

Tid
16:00 - 16:45
Pris
Gratis
Lokalitet
Online arrangement
Target
For voksne
Litteratur

Danskere i verden – online Bogcafé

29.03.23
Spændende Bogcafe med titler om kendte, ukendte, fiktive og nulevende danskere, der er rejst ud i verden og sat tydelige spor.

Tag med på en ekstraordinær rejse jorden rundt - ikke på 80 dage, men på knap tre kvarter - når fire engagerede formidlere - live og online fra hvert sit hjørne af Danmark - inspirer med spændende titler om kendte, ukendte, fiktive og nulevende danskere, der er rejst ud i verden og sat tydelige spor.

Mød blandt andre journalisten, der tog til Liberia for at konfrontere en massemorder og de danske sygeplejersker på Korea-krigens hospitalsskib Jutlandia.
Følg med ultraløberen, der som verdens første har løbet kloden rundt.
Rejs med den unge billedkunstner, der under første verdenskrig forlod trygge Åbenrå for at følge undervisning hos tidens dygtigste malere i de europæiske storbyer.
Og mærk frustrationerne, når geografen, botanikeren og dyrekonservatoren igen og igen kører fast i Saharas ørkensand i jagten på at studere ”det blå nomadefolk”, tuaregerne.

En del af mere
Landets biblioteker, DR, Det Danske Udvandrearkiv og Stadsarkiverne sætter fra uge 10 til uge 16 fokus på nogle af de omkring 250.000 danskere, der i dag bor i udlandet, samt nogle af dem, der gennem tiden har sat markante aftryk rundt om i hele verden. Fra missionærer, lykkeriddere og flugtkonger over forretningskvinder, forskere og fuskere til helt almindelige danskere, der bare blev trætte af vejret under danske himmelstrøg.

De fire engagerede formidlere du vil møde kommer fra Bornholms Folkebiblioteker, Odense Biblioteker og borgerservice, Brønderslev Bibliotek og Aalborg Bibliotekerne.

Det er gratis at deltage: benyt dette link på dagen (Link åbner i nyt vindue)

Online arrangement. Kræver egen PC (eller lignende), samt internet.