Foto: Lars Horn for Nordjyske Museer
Foto: Lars Horn for Nordjyske Museer

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
50 kr.
Target
For voksne
Organizer
Foredrag & debat

Foredrag om koldkrigsbunkeren REGAN Vest

18.01.23
Nu får du mulighed for at komme tæt på historien om det tidligere tophemmelige anlæg, som om kort tid åbner som museum. Her vil museumsinspektør Bodil Frandsen fortælle om selve REGAN Vest bunkeren, om de folk, der ved en krig skulle med derned, og om den omfattende, men for de fleste mennesker ukendte, planlægning, som REGAN Vest var del af.

60 meter under en kridtbakke, dybt inde i Rold Skov, ligger et stykke unik danmarkshistorie. Det drejer sig om koldkrigsbunkeren REGAN Vest, der skulle huse regeringen, regenten og de vigtigste embedsmænd hvis den kolde krig var blevet ”varm”. Det var herfra landet og befolkningen skulle ledes gennem en krig – faldt REGAN Vest, så faldt Danmark.

Nu er der mulighed for at komme tæt på historien om det tidligere tophemmelige anlæg, som om kort tid åbner som museum. Museumsinspektør Bodil Frandsen vil fortælle om selve REGAN Vest bunkeren, om de folk, der ved en krig skulle med derned, og om den omfattende, men for de fleste mennesker ukendte, planlægning, som REGAN Vest var del af.

Bodil Frandsen har i en årrække beskæftiget sig indgående med bunkeren, og hun har bl.a. skrevet en ph.d. om stedet og den planlægning, som anlægget indgik i. Foredraget krydres med et omfattende billedmateriale, som giver et indtryk af det fantastiske og helt autentiske REGAN Vest-anlæg.”

Materialer