Hans Gregersen
Hans Gregersen

Om dette arrangement

Tid
17:00 - 19:00
Pris
40 kr.
Lokalitet
Fælleshuset
Niels Bohrs Plads 10
9700 Brønderslev
Target
For voksne
Foredrag & debat

Aalborg under besættelsen

27.06.19
Der venter tilhørerne et par spændende timer, når forfatteren Hans Gregersen kommer på besøg for at fortælle den dramatiske historie om Aalborg under besættelsen

Det er en periode, han har et indgående kendskab til, og som han har skrevet to bøger om, ’Krigens by’ (2009) og ’Gestapo i Aalborg’ (2015)

Besættelsestidens Aalborg var præget af den tyske værnemagts store interesser i og omkring byen, for straks fra besættelsens begyndelse blev Aalborg brugt som et vigtigt støttepunkt for skibs- og lufttrafikken til og fra Norge. Det resulterede i en gevaldig udbygning af lufthavnen, der blev Nordeuropas største.
I de første besættelsesår var modstanden tilfældig, men efter, at den nedkastede SOE-agent ’Marokko Jensen’ i foråret 1943 var kommet til byen skete der noget. 

Hans Gregersen tager i sit foredrag udgangspunkt i urolighederne i august 1943, hvor der herskede nærmest åbent oprør i gaderne. Efterfølgende blev tonen skærpet, da Gestapo slog sig ned i Aalborg. De sidste 20 måneder af besættelsen blev præget af terror fra Gestapo og dets håndlangere, af sabotageaktioner, likvideringer og uroligheder.

Arrangeret i samarbejde med Mælkebøtten - Bemærk foredraget foregår i Fælleshuset.

Materialer